Isteni melegszendvicskrém pillanatok alatt: jó sok sajttal az igazi

melegszendvicskrem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs jobb utolsó pillanatos vacsora, mint a melegszendvics, ráadásul ezt a krémet villámgyorsan kikeverheted hozzá, és elképesztően finom lesz vele.

Ha meleg vacsorát tennél az asztalra, de se sok időd, se kedved nincs a konyhában ácsorogni, a melegszendvics a legjobb választás. Igaz, simán sonkával és sajttal sem rossz, de ha igazán finomat készítenél, dobj össze egy krémet hozzá. 

Az alábbi melegszendvicskrémmel szinte semmi dolgod nem lesz, csak össze kell vágni, majd egybekeverni a hozzávalókat. A tejföltől és majonéztől nagyon krémes lesz, de a tojást sem érdemes kihagyni belőle. A különlegessége, hogy a sajt nem a kenyér tetejére, hanem a krémbe kerül, szépen beleolvad a sütőben.

Bár nem kötelező eleme, paradicsomot is érdemes a melegszendvicsre karikázni: a lédús zöldség feldobja, frissebbé teszi az összhatást, mennyei lesz.

Zöldséges-sonkás melegszendvicskrém

melegszendvicskrem2

Hozzávalók 8 szelethez

  • 30 g vaj
  • 3 ek tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 db tojás
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • 150 g csirkemellsonka
  • 150 g reszelt gouda
  • 1 kisebb db kápia paprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 db paradicsom
  • 8 szelet kenyér
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A puha vajat keverjük össze a majonézzel és a tejföllel, majd keverjük bele a nyers tojást is.

A petrezselymet aprítsuk össze, a csirkemellsonkát vágjuk kockákra, a sajtot reszeljük le, a paprikát vágjuk egészen kis kockákra.

Keverjük az összevágott hozzávalókat a tojásos-majonézes alapba, sózzuk, borsozzuk a szószt.

Kenjük meg a kenyérszeleteket bőségesen a krémmel, majd tegyünk a tetejükre paradicsomkarikákat. 

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk a sütőbe 8-10 percre.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük