Pikáns epersalsa friss mentával: könnyed kísérő sültek mellé
Az eperből készült salsa egy igazi különlegesség, hiszen rendhagyó módon sósan készül a gyümölcs: friss lime, jalapeño paprika és sok menta dobja fel.
A közel-keleti konyha egyik vitathatatlan különlegessége a tabulé, amely gazdag fűszerezéssel az egyszerű zöldségekből fenséges salátává alakul. Ha szereted a kalsszikus változatot, akkor ebben a újragondolt verzóban sem fogsz csalódni. Mindössze annyi a változtatás a receptben, hogy paradicsom helyett zamatos eper kerül bele, amelyet ugyanúgy fogyaszthatsz köretként vagy könnyű egytálételként.
Ha a nagy nyári melegekben tervezel tabulét készíteni, akkor akár főzés nélkül is összedobhatod. Az apróbb szemű bulgurt ugyanis elég meleg vízbe áztatnod, és kivárnod, amíg kb. 1 óra alatt megpuhulnak a szemek. Ha viszont nem vagy biztos a dolgodban, akkor ebben a korábbi cikkemben részletesebben is olvashatsz a témáról.
A bulgurt készítsük elő és főzzük vagy áztassuk puhára az itt leírtak szerint.
Mérjünk minden más hozzávalót egy nagyobb tálba, majd, ha a bulgur elkészült, azt is adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy az epreket ne törjük össze.
Fogyasztás előtt hűtsük be, és 3 napon belül együk meg.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu