Pikáns epersalsa friss mentával: könnyed kísérő sültek mellé

Epersalsa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az eperből készült salsa egy igazi különlegesség, hiszen rendhagyó módon sósan készül a gyümölcs: friss lime, jalapeño paprika és sok menta dobja fel.

Az eper az egyik kedvenc gyümölcsöm, és amíg tart a szezonja, igyekszem minél változatosabb ételeket készíteni belőle. Legutóbb például ez a mesésen krémes, tejszínes-joghurtos eperkrémleves volt terítéken, most pedig egy igazi kuriózumot mutatok, amelyben az eper sós körítést kap.

A klasszikus mexikói ételt, a salsát gondoltam újra, a paradicsomot azonban eperre cseréltem, az eredmény pedig egyenesen fenomenális lett. Már több baráti összejövetelen is bevetettem ezt a bombabiztos vendégcsalogatót, és mindig hatalmas sikert aratott. Figyelj rá, hogy az érett és édes eper mellett fontos a kiegészítők megválasztása is: friss mentát és jalapeño paprikát használj, mert csak ezekkel lesz igazán intenzív az összhatás.

Pikáns epersalsa

Epersalsa

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 g eper felkockázva
  • 2 szál zöldhagyma feldarabolva
  • 1 db jalapeño paprika felkarikázva
  • 0.5 db lime leve
  • 1 csokor menta apróra vágva
  • 1 csokor koriander apróra vágva
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az epreket tegyük egy közepes tálba, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Igény szerint sózzuk, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tökéletes saláta tortillachips mellé, de grillezésekhez, sült húsokhoz is remek választás.

Tipp: az epreket ne daraboljuk túl apróra, különben a só hatására nagyon pépessé válik.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük