Mogyoróvajas energiaszelet: sütni sem kell, annyira egyszerű
Gluténmentes, olajmentes, rostban gazdag és elképesztően finom: ez a sütés nélküli mogyoróvajas energiaszelet. Az egészet pedig málnazselé koronázza meg.
Bár a legtöbb bolti müzliszelet eléggé finom és ízletes ahhoz, hogy időnként egy-egy bekerüljön a kosaramba, ám a felesleges adalékanyagok azért mindig bosszantanak egy kissé. Ezzel szemben ehhez a házi készítésű változathoz kizárólag egy kevés juharszirup szükséges, a többi hozzávaló pedig tele van értékes rostokkal, amelyek révén hosszan tartó energiát ad a szelet. Az alapja nagy szemű zabpehely (ehhez ragaszkodj, mert az apró szeművel nem lesz annyira jó az eredmény), amit magvak és aszalt gyümölcsök egészítenek ki.
Az elkészítése legfeljebb 10 percet vesz igénybe, hiszen az összeállítás után a munka nagyobb részét a sütő végzi. A megadott mennyiséghez egy kb. 22×12 cm-es sütőformára lesz szükséged.
Keverjük a zabpehelyhez az összes száraz hozzávalót, majd öntsük hozzá a juharszirupot és a kókuszitalt is. Hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a zab felszívja a folyadékokat, majd keverjük hozzá a magvakat és a gyümölcsöket is.
Borítsuk a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egyengessük el a felszínét, majd 175 fokra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk tetszőleges szeletekre.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu