Karácsonyi ajándéknak is tökéletesek: zseniális szakácskönyvek

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy szakácskönyv szuper választás lehet a sütést, főzést kedvelő szeretteinknek. De milyen legyen, honnan tudható, hogy melyik fog beválni? Ehhez adunk egy kis segítséget hét zseniális szakácskönyv bemutatásán keresztül. 

Édességek, hazai ételek, növényekkel készült fogások - egyszerűek és bonyolultak. Hét különböző témájú, de hasonlóan szuper szakácskönyvet mutatunk meg nektek, amelyek tökéletes ajándékok lehetnek a gasztronómia szerelmeseinek. 

Márk Szonja - Kekszek

Az Édesem Tortaműhely tulajdonosa, Márk Szonja, ismét megörvendeztet minket tökéletes kekszreceptjeivel. Ez a könyv az Édesem sorozat 3. része és Szonja 40 kedvenc kekszreceptjét tartalmazza, amelyek között különlegesek és villámgyorsak is megtalálhatóak. Egyszerű, összekeverős és izgalmas, töltött változattal is találkozhatunk a könyvben, ráadásul nem csak édes, hanem sós kiadásban is. Lehet a keksz pici, lehet nagy, csak rajtunk és a kreativitásunkon múlik a végeredmény. A könyvben tágan van értelmezve a keksz fogalma, aprósütemények, rudak, ropogósok is kerültek bele, játékosan bánik Szonja az alapanyagokkal. Az ételallergiásokra is gondolt a könyv szerzője, gluténmentes, tojásmentes és laktózmentes receptekre is rábukkanhatunk. Kekszet sütni azért is érdemes - mondja Szonja -, mert be lehet vonni a családot, a legkisebbek is élvezni fogják, ahogyan gyurmáznak, nyújtanak, belekóstolnak a nyers tésztába. Ahogy a könyv is hirdeti: "kekszet sütni mindenki tud!", ha nem hisszük, járjunk utána! 

Ha megrendelnéd a könyvet, ezen a linken tudod ezt megtenni. 

szakacskonyv2

Beh Mariann: A kert konyhája - Négy évszak ehető növényei receptekkel

A Bazsalikomos kert megálmodója, a kertészmérnök Beh Mariann könyve egészen egyedülálló. Kertjében nemcsak fűszer- és gyógynövényeket termeszt, hanem vadon termő növényeket és ehető virágokat is, amelyeket színes és különleges receptekben használ fel. Mariann a növények termesztéséről, gyűjtéséről és feldolgozásáról is ír, megosztja a házilag készített pesto és herbatea receptjét, illetve arra is tippeket ad, hogy hogyan élhetik túl a fűszernövények a téli időszakot. 48 receptet ismertet meg velünk a könyv szerzője, minden évszakra 12 különleges receptet hozott, mint például a csalánpalacsinta, a levendulás latte vagy a cukkinimuffin. Ha mindig is érdekelt a fűszertermesztés mikéntje és belevágnál a kertészkedésbe, vagy van olyan családtagod, barátod, aki igen, akkor ne habozz, ez lesz a tökéletes ajándék számára. 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, itt tudod megvenni. 

Borbás Marcsi: Magyarország finom

Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorával már keresztül-kasul bejárta a Kárpát-medencét, hogy bemutassa annak kulináris sokszínűségét a tradicionális ételektől kezdve az újhullámos gasztro kalandokig. Új könyvében azoknak a tájaknak az egyedi ételeit mutatja be, amelyekhez szoros szálakkal kötődik: az első kötetben az ország két olyan szeglete mutatkozik be, amely Marcsi számára igazán kedves – az Őrség és a dél-balatoni régió. Tökmagos kalács, kerekrépás lepény, bábakalács, kukoricás pogácsa, pontytekercs, rác rétes, Lorántffy Zsuzsanna pitéje – hogy csak néhány érdekességet említsünk. A kötet nemcsak gyönyörű fotókat és ínycsiklandó recepteket tartalmaz, hanem az alapanyagokat és az embereket is bemutatja, akik a receptek elkészítésének titkait is ismerik.

Tetszik a könyv, szívesen megvennéd ajándékba? Ezen a linken megteheted. 

szakacskonyv

Két Szerecsen: A mi bisztrónk

A híres-neves Két Szerecsen nevű bisztró klasszikus receptjeivel ismerkedhetünk meg ebben a könyvben, amelyek mellé csodálatos, exkluzív fotók is járnak. A Két Szerecsen a Nagymező utcában található találkozóhely, egyben reggeliző, ebédlő, vacsorázó, kávézó, borozó, az emberek kedvenc beszélgetős helye. Minden korosztály számára és minden alkalomra ideális választás ez a bisztró: randihoz, ünnepléshez, szimpla baráti beszélgetéshez vagy egy elegáns üzleti vacsorához. Kicsit olyan, mint egy klub - mindenki mindenkit ismer vagy ismerni fog, a visszajáró vendégek és az újak is rajonganak érte. Erről nemcsak a hely hangulata, hanem a zseniális receptek is tehetnek - ezekből kapunk ízelítőt ebben a könyvben. Ha ismered ezt a helyet vagy még nem jártál ott, de kíváncsi vagy a népszerűségének titkára, vedd meg ezt a könyvet, sajátítsd el a recepteket, és varázsold el a rokonokat, barátokat. 

Ha kíváncsi lettél a könyvre a leírás alapján, akkor itt tudod megrendelni.

J.F. Mallet: Simplissime - A világ legegyszerűbb szakácskönyve

Ez a könyv a "mit főzzek ma este?" kérdésre ad választ. Olyan gyors és egyszerű mindennapi receptek találhatóak meg a könyvben, amelyekhez csak néhány hozzávalóra van szükségünk, legtöbbször olyanokra, amelyek a hűtőnkben vagy a konyhaszekrényünkben is fellelhetőek. Ezekkel a receptekkel könnyedén elkápráztathatjuk a környezetünket anélkül, hogy órákat töltenénk a konyhában. Bár kívülről egy vastag, fekete könyvet látunk, belülről színes, fotókkal teli oldalak fogadnak. Receptenként 2-6 hozzávalóra van szükségünk, ehhez egy pársoros, pontos leírás és egy étvágygerjesztő fotó tartozik. Az előkészítési idők minden esetben rövidek, csak arra kell várni, hogy megsüljön, megfőjön az étel, de nekünk nincsen vele sok munkánk. A hozzávalók fotókkal vannak illusztrálva, illetve kis grafikák mutatják az adag mennyiségét, a főzési időt és a só, bors szükségességét. Kezdők és profik számára is ideális választás ez a könyv, mindenkinek szüksége van egyszerű és gyors receptekre.

Ha megtetszett a könyv leírása, itt tudod megrendelni. 

Mary Berry: Főzni tanulunk

Mary Berry neve kevésbé ismert a hazai rajongók számára, azonban aki nézte a brit Sütimester című cukrászversenyt, annak nem kell bemutatni a bájos, idős hölgyet, akinek a legnagyobb rémálma az ázott aljú pite. Legújabb könyvében azonban nemcsak a sütési tudományát mutatja be, hanem az is kiderül, hogy szakácsnőként is verhetetlen. A Főzni tanulunkban a legalapabb dolgoktól kezdi az oktatást, még azt is megmutatja, hogyan kell igazán jó rántottát sütni, vagy mitől lesz szép magas a piskóta. Egyszerű, házias recepteket vonultat fel, amitől egy kezdő háziasszony sem kap szívinfarktust, a maga kedves, szeretetteljes stílusában.

Ha téged is érdekelnek az egyszerű, de nagyszerű receptek, ide kattintva veheted meg a könyvet.

konyvborito3

Nigella Lawson: Nigella asztalánál

A konyha hedonista istennője, a brit tévés szakácsnő, Nigella Lawson tudja, hogy egy modern nő életében bizony jó számmal előfordulnak olyan napok, amikor csak egy vészhelyzeti brownie nyújthat vigaszt. Könyvében a legnagyobb kedvenceit veszi sorra, amit ő maga is szívesen készít a családnak egy álmos szerda este, amikor legszívesebben inkább behuppanna az ágyba. Nem spilázza túl a recepteket: mindegyik fogás elkészíthető fél óra alatt, különösebb erőfeszítés nélkül. „Nem kell hozzájuk sem szaktudás, sem szakértelem – az élet elég bonyolult, legalább a főzés legyen egyszerű” – írja a könyve előszavában is.

Ha tetszik Nigella életfilozófiája, akkor itt tudod megrendelni a könyvet.

Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól

A Konyhafőnök című műsorban megismert séf, Bernáth József olyan 54 klasszikus sós és édes sütemény receptjét mutatja be, amelyekből néhányat a legtöbbünk anyukája, nagymamája vagy dédmamája már biztosan elkészített. Ezekhez a finomságokhoz sokszor nem elegendő az alapanyagok pontos kimérése – az én nagyim legtöbbször nem is használt mérleget -, generációról generációra átadott praktikákra van szükség, hogy az általunk elkészített zserbó, a piskótatekercs, a krumplis pogácsa vagy a sajtos tallér olyan legyen, ahogy gyermekkorunkból emlékszünk rá.

Ha szeretnéd igazi házias ízekkel meglepni a családot, akkor itt tudod megrendelni a könyvet. 

konyvborito4

Mautner Zsófi - Egy év a konyhámban

Mautner Zsófi ebben a kötetben a kedvenc házi receptjeit gyűjtötte össze. Ezeket főzi leggyakrabban magának, családjának, barátainak, úgyhogy igazán bevált sikerrecepteket ismerhetünk meg az új szakácskönyvéből. Zsófi tényleg szívből főz - egy recept kidolgozása és megosztása számára hihetetlenül nagy öröm, és ezekkel nemcsak családját, hanem olvasóit is boldoggá szeretné tenni. Minden évszakra ajánl Zsófi recepteket, ezek mellett pedig a különleges alapanyagokról és azok beszerzéséről is olvashatunk, úgyhogy átfogó képet kapunk a szakácsnő konyhai rutinjáról. 

Ha szeretnéd megismerni Mautner Zsófi bevált receptjeit, rendeld meg a könyvet innen

Ezt is szeretjük