A 3 legjobb vega gasztroblog Bori szerint - Egészséges, finom, izgalmas ételek

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fogalmam sincs, miért alakult így, de azok közül a gasztroblogok közül, amiket a legjobban szeretek, nagyon sok vegetáriánus, ami mindenevőként nem hogy nem zavar, hanem kifejezetten jó hatással van arra, ahogy főzök. 

A vega bloggerek sok mindenben különböznek a többitől: mindegyik különös gondot fordít arra, hogy valamilyen szempontból egészséges, vagy legalábbis az átlagosnál egészségesebb legyen minden általa publikált étel. Sokan közülük arra is figyelnek, hogy táplálékallergiások számára ajánljanak alternatívákat, hogyan lehet a posztolt ételeket például laktózmentesen, vagy gluténmentesen elkészíteni.

Ami a legkevésbé logikus, ám annál szeretnivalóbb tulajdonsága ezeknek a blogoknak, hogy elképesztően szépen ábrázolnak máskülönben nem feltétlenül dekoratív ételeket is. Így az ember még egy kelkáposzta salátához és egy sült répához is azonnal kedvet kap.

Nagycsaládosok egészségesen

A legnagyobb kedvencem a Green Kitchen Stories nevű blog, és a mögötte álló három gyerekes család. David és Luise Stockholmban élnek, már sok szakácskönyvük megjelent, amiket egyre több nyelvre fordítanak le Európában. Nem csak azért szeretem a receptjeiket, mert ők maguk végtelenül szimpatikusak, jófejek és az életformájuk is eléggé közel áll az enyémhez, hanem mert nagyon életközeli és jól használható ötleteik és ételeik vannak. 

A legfontosabb, amit képviselnek, hogy megpróbálnak mindent kicsit táplálóbban és egészségesebben elkészíteni. Az édességekbe minél kevesebb cukrot és többféle gyümölcsöt csenni, a tésztákhoz sokféle zöldséget adni, a müzlikhez, zabkásákhoz színes feltéteket csinálni. Nem csak konkrét recepteket jó tőlük elkészíteni, de érdemes követni őket az Instagramon is, mert sok a hétköznapi életben is nagyon jól használható ötletük van. Olyan apróságoktól kezdve, hogy miként tartják hosszan frissen a répahasábokat a hűtőben egészen addig, hogy milyen módszerrel egyszerűsítik a nagycsaládos hétköznapok étkezéseit heti menütervvel.

vegablog

Fotó: Minimalist Baker

Nem tűnik fel, hogy vegán

A Minimalist Baker nevű blog annyira szép és annyira magával ragadó, hogy első körben észre sem venni, hogy hiányozna belőle valami. Pedig tényleg nincs se hús, se tejtermék az általa publikált ételek receptjeiben, tehát itt minden vegán, sőt, gyakran gluténmentes is. A minimalizmus máskülönben is nagyon vonzó tulajdonság, de itt különösen tetszik, hogy a blogger igyekszik az ételeit a lehető legkevesebb összetevőből elkészíteni. Legjobban az egyszerűbb édességeit, müzlijeit szeretem, de zöldségcurrykben is nagyon erős.

vegablog1

Fotó: Deliciously Ella

A menő

A legmenőbb és talán itthon is legismertebb vega blogger a Deliciously Ella című blog szerzője. Nála tényleg minden van, amit az ember a témában kereshet onnantól, hogy milyen módszerrel lehet othon mogyoróvajat gyártani addig, hogyan csinálj magadnak savanyú káposztát. A blogból már szakácskönyvek is születtek, magyarul is van olyan, ami megjelent. A név azóta márka lett, egészséges termékeket  is forgalmaznak.

Ezt is szeretjük