Almás-zelleres lencsesaláta: könnyed és nagyon tápláló

3
Nyomtatás
Almas-zelleres-lencsesalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az almás-zelleres-lencsesaláta üde, tele van vitaminnal és tartalmas is: gazdag köretként, de önmagában is megállja a helyét.

A karakteres ízvilágú almás-zelleres lencsesaláta egy gyorsan összedobható, tartalmas és tápláló fogás, hiszen sok vitamint, fehérjét és rostot is tartalmaz. Fogyaszthatod köretként, de nagyobb mennyiségben akár egytálételként is jóllaksz vele.

Az almára, a zellerre és a lencsére egy kissé pikáns, egyszerre édes és savanykás öntet kerül, amelyben az almaecet, a mustár és a juharszirup adják meg az alapízeket. Emellett a salátát apróra vágott friss petrezselyem teszi üdévé.

Almás-zelleres lencsesaláta

Almas-zelleres-lencsesalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 250 g lencse
  • 3 db. babérlevél
  • 1 tk.
  • 1 nagyobb édes alma vékony csíkokra vágva
  • 1 kis zellergumó meghámozva, vékony csíkokra vágva
  • 1 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 50 g pirított dió durvára darabolva

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 ek. almaecet
  • 3 ek. juharszirup
  • 2 tk. őrölt fűszerkömény
  • 2 tk. dijoni vagy sima mustár
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 csipet szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét tegyük közepes edénybe, öntsünk rá legalább kétszeres mennyiségű vizet, és a babérlevéllel és 1 teáskanál sóval főzzük puhára 15-20 perc alatt. Szűrjük le, hagyjuk a szűrőben néhány percig, hogy jól lecsepegjen, majd tegyük egy nagyobb salátástálba.

Közben készítsük el az öntetet. Ehhez egy kis tálkában alaposan keverjük össze a hozzávalóit, majd öntsük a lencsére. Adjuk hozzá a saláta többi hozzávalóját, és forgassuk össze.

Tálalás előtt hagyjuk legalább 15 percig állni, hgy az ízek jól összeérjenek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon