Ízletes pulykafasírt olajszag nélkül: nem fog kiszáradni a húsgolyó
A gusztusos fasírtgolyók nem a hagyományos módon készülnek, ugyanis sokkal kevesebb olajjal, a sütőben pirulnak.
A pulykahús nem valami népszerű, pedig nagyon változatos ételek készülhetnek belőle. A combja finom pirosra sütve, a nyakából aranyló levest főzhetsz, a melléből pedig szaftos ragukat dobhatsz össze.
A pulykahúst gyakran gyümölccsel párosítják. Általában valamilyen aszalvánnyal töltve készül, most azonban szaftos raguban főztük puhára, ananásszal párosítva. A gyümölcs édessége remekül áll a húsnak, egyszerű, mégis különleges étel, melyben az ananász zamata mellé még pikáns ízek is társulnak.
A pulykahúst kockázzuk fel tetszés szerint, majd kevés olajon pirítsuk meg. Ezután öntsük fel a folyadékkal.
A húst ízesítsük szójaszósszal, curryporral, sóval és borssal.
A kápia paprikát daraboljuk fel tetszés szerint és forgassuk a húshoz.
Az ananászkonzerv levét öntsük a húshoz.
Amikor a hús teljesen megpuhult, az ananászkockákat is keverjük hozzá, és főzzük még 5-10 percig.
Az ananászos húst rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu