Így készíts tökéletes jegesteát otthon – Az áztatási idő sem mindegy
Kánikulában a legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, amelyről minél hűsítőbb italokkal érdemes gondoskodni.
Míg tart a „vénasszonyok nyara”, addig készítsd el ezt a jegesteát – bár egyébként melegen is isteni –, amely nagy előnye, hogy a kávét is kiválthatod vele. A fekete tea koffeinben és polifenolban, egy erős antioxidánsban gazdag, így reggelire jobb választás, mint az eszpresszó.
Az angol tea sajátossága, hogy tejjel kínálják, így történt ez a jeges verzióban is. Hogy kicsit édesebb legyen, érdemes mézzel és vaníliával ízesíteni: ezeket a még forró italba keverd, így szépen elvegyülnek benne.
Fekete teából használhatsz filteres és szálas verziót is, de bármelyik mellett is döntesz, vigyázz, hogy ne ázzon sokáig, különben keserű lesz.
A vizet forraljuk fel, majd öntsük a teafilterre. Hagyjuk állni 2-3 percig. Dobjuk ki a filtert.
A mézet és a vaníliát keverjük a fekete teába.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 20 percre.
Tegyünk jeget 2 pohárba, majd öntsük fel a hideg fekete teával, végül a tejjel.
Keverjük össze, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu