Készíts vitaminbomba avokádódzsúszt: tápláló és nagyon egészséges
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Erdélyi zakuszka családi recept alapján: egész télen eláll a zöldségkrém
Ropogós
Rostdús bulgursaláta sok petrezselyemmel: önálló fogásként is megállja a helyét
Álompuha almás gofri: a kevert tészta kezdőknek sem okoz gondot
Omlós édesburgonyás muffin: mindössze fél óra alatt elkészül
Tudod, hogyan írják helyesen a híres magyar ételek nevét? Helyesírási kvíz
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Az avokádó rendkívül egészséges, tápanyagban és vitaminokban gazdag, érdemes minél gyakrabban fogyasztani.
A trópusi éghajlaton őshonos gyümölcs tele van értékes tápanyagokkal: A-, B-, C- és D-vitamin-tartalma jelentős, de ásványi anyagokban sem szenved hiányt. Az avokádó olyan növényi olajokat és zsírsavakat tartalmaz, melyek segítenek az ideális koleszterinszint megtartásában, illetve megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
Az avokádó szuper alapanyag, rengeteg izgalmas finomság készülhet belőle, tálalhatod krémleves formájában, de kenceként is rendkívül ízletes, illetve különböző turmixok, gyümölcsitalok gyárthatók belőle, amelyeket a nap bármely szakában jólesik meginni.
Pucoltál már avokádót? Ha nem, akkor mutatjuk, hogy kell, és még arra is adunk ötletet, mit kezdhetsz a gyümölcs magjával.
Avokádódzsúsz
Hozzávalók 1 személyre
- 1 darab kígyóuborka
- 0.5 fej fejes saláta
- 2 darab avokádó
- 2 darab kivi
- 2 darab lime
Elkészítés:
A kígyóuborka és a saláta levét gyümölcscentrifugával nyomjuk ki, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben dolgozzuk teljesen simára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!