Készíts vitaminbomba avokádódzsúszt: tápláló és nagyon egészséges

adcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az avokádó rendkívül egészséges, tápanyagban és vitaminokban gazdag, érdemes minél gyakrabban fogyasztani.

A trópusi éghajlaton őshonos gyümölcs tele van értékes tápanyagokkal: A-, B-, C- és D-vitamin-tartalma jelentős, de ásványi anyagokban sem szenved hiányt. Az avokádó olyan növényi olajokat és zsírsavakat tartalmaz, melyek segítenek az ideális koleszterinszint megtartásában, illetve megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Az avokádó szuper alapanyag, rengeteg izgalmas finomság készülhet belőle, tálalhatod krémleves formájában, de kenceként is rendkívül ízletes, illetve különböző turmixok, gyümölcsitalok gyárthatók belőle, amelyeket a nap bármely szakában jólesik meginni.

Pucoltál már avokádót? Ha nem, akkor mutatjuk, hogy kell, és még arra is adunk ötletet, mit kezdhetsz a gyümölcs magjával.

Avokádódzsúsz

adct

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 darab kígyóuborka
  • 0.5 fej fejes saláta
  • 2 darab avokádó
  • 2 darab kivi
  • 2 darab lime
Recept idők

Elkészítés:

A kígyóuborka és a saláta levét gyümölcscentrifugával nyomjuk ki, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben dolgozzuk teljesen simára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük