A káposztát tisztítsuk meg a külső levelektől, majd vágjuk vastag szeletekre vagy nagyobb darabokra. A bacont is aprítsuk fel. Helyezzük a káposztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Locsoljuk meg a fűszeres keverékkel a káposztadarabokat.
Szórjuk a káposztára a bacondarabkákat, majd helyezzük 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig, amíg a káposzta megpuhul, enyhén megpirul, a bacon pedig ropogósra sül.
Közben készítsük el a sajtszószt. Olvasszuk fel a vajat egy közepes méretű lábasban, majd keverjük hozzá a lisztet. Pirítsuk épp csak annyira, hogy világos zsemleszínű legyen, majd részletekben öntsük hozzá a tejet. Közben folyamatosan kevergessük, hogy csomómentes legyen. Amikor a szósz besűrűsödik, rakjuk hozzá a reszelt sajtot, és keverük simára. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
Tálaláskor helyezzük a káposztadarabokat egy nagy tálra, és öntsük rá a sajtszószt. Szórjuk a tetejére az apróra vágott snidlinget.