Balzsamecettel puhult, mozzarellával sült csirkemell: laktató, ízbomba fogás

balzsamecetes-csirkemell
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Édes és krémes sült paradicsom, nyúlós mozzarella sajt, vajpuha bazsalikomos-balzsamecetes csirkemell: ez a kombináció csak fenséges lehet.

A caprese saláta klasszikus ízei köszönnek vissza ebben az ételben, a mozzarella, a bazsalikom és a paradicsom mind-mind szerepet kapnak benne. A főszereplő viszont a csirkemell, amely vajpuhára és szaftosra sül, köszönhetően a balzsamecetes-mézes pácnak.

A hús mellé sütőben sült koktélparadicsom kerül, amely nagyon krémes lesz, mennyei kiegészítő: nyáron, szezonjában édes, lédús paradicsomot válassz hozzá.

A bazsalikom pesztó formájában kerül a csirkére, használhatsz belőle boltit, de ha több időd van, készítsd el házilag. Hogy még frissebb legyen az összhatás, a kész ételt is érdemes friss bazsalikomlevelekkel megszórni.

Balzsamecetes-mozzarellás csirkemell

balzsamecetes-csirkemell2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek bazsalikomos pesztó
  • 1 ek méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
  • 300 g koktélparadicsom
  • 4 szelet mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Olajozzunk ki egy 23x33 centis sütőtálat, majd melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A megtisztított csirkemellfiléket tegyük egy deszkára, majd a klopfoló sima felével csak annyit klopfoljunk rajtuk, hogy a darabok azonos méretűek/vastagságúak legyenek. 

Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecetet, olajat, pesztót, mézet, zúzott fokhagymát, sót, borsot. Forgassuk bele a csirkemellet és a megmosott koktélparadicsomot. 

Tegyük az előkészített sütőtálba a csirkemelleket, majd szórjuk köréjük a paradicsomot, öntsük rájuk a maradék szószt.

Toljuk a sütőbe 15-20 percre, ez a vastagságuktól is függ. Vegyük ki őket, tegyünk minden csirkemellre 1-1 szelet sajtot, majd toljuk vissza még kb. 5 percre, míg a sajt megolvad és a csirkemell teljesen átsül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük