Szaftos, édes banánkenyér: rengeteg csokival és roppanós dióval készül
Az egyszerű, de isteni banánkenyeret is ősziessé lehet tenni, ha roppanós dióval a tésztájában készíted.
Sokféleképpen elkészítheted a banánkenyeret, amelynek már az alapreceptje sem bonyolult. Gyümölcsökkel, csokoládéval, de még akár lekvárral is megsütheted, mindenhogyan finom kis délutáni, teázós süti lesz belőle.
Ezúttal egy mogyorókrémes változatnak veselkedtünk neki, amelyhez görög joghurtot, barna cukrot, kókuszolajat és persze banánt is használtunk. A házi mogyorókrém receptje itt érhető el.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 22x10 cm-es kenyérsütőformát, majd finoman lisztezzük is be.
A vajat és a kókuszolajat olvasszuk fel a mikróban, majd hagyjuk őket szobahőmérsékletűre visszahűlni.
A banánokat hámozzuk meg, és egy kis tálban törjük össze őket egy villával.
Egy nagy tálba tegyük át a banánpürét, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, kókuszolajat, a barna cukrot, a vaníliakivonatot, a tojást és a görög joghurtot.
Habverővel erőteljesen dolgozzuk össze a keveréket.
A száraz hozzávalókat egy másik tálban keverjük össze: a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a csokoládét.
A kész keveréket adjuk hozzá a nedves tésztához, és óvatosan keverjük őket össze. A cél egy szép, nem túl folyós tészta elkészítése.
A kész tészta felét öntsük bele az előkészített tepsibe.
A mogyorókrémet 15 másodperc alatt melegítsük fel egy kis tálban a mikróban.
Ezután öntsük rá a résztára, és szépen simítsuk is el. Ezután a maradék tésztát is öntsük rá, majd szintén simítsuk el azt is.
Süssük kb. 60-70 percig, vagy amíg a tűpróba nem igazolja, hogy a tészta belseje is megsült.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk a tepsiben hűlni kb. 15 percig, majd fordítsuk ki a sütőrácsra.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu