
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Sütőben sütve még finomabb a zabkása, ráadásul rengetegféle gyümölccsel és fűszerrel dobhatod fel az alapot.
A zabkásák alapvetően egészségesnek mondhatók, ráadásul az elkészítésük is egyszerű, laktató reggeliként szolgálhatnak a rohanó hétköznapokban. Most egy ízekben gazdag, egyéjszakás változatot álmodtunk meg!
A különlegessége, hogy kókusztejjel, juharsziruppal és mandulavajjal készül, amelyekhez banán és kókuszchips is társul szegődik, így megalkotva egy krémes és édes, mégis egészséges napindítót.
Ezt a zabkását kétféleképpen is elkészíthetjük.
Az első esetében a zabpelyhet keverjük össze egy tálban vagy befőttesüvegben a mandulavajjal, a kókusztejjel és a juharsziruppal. Fedjük le, majd tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap reggel rétegezzük egy üvegbe az elkészült zabkását és a kókuszjoghurtot, majd tegyünk rá pár szelet banánt, végül pedig hintsük meg a kókuszchipsszel és a mandulaszeletekkel.
A másik módszer az, ha egy befőttesüvegben összekeverjük a zabpelyhet, a mandulavajat, a kókusztejet, a juharszirupot és a kókuszjoghurtot, majd rögtön mehet is rá pár szelet friss banán, végül pedig a kókuszchips és a mandulaszeletek.
A kész kását ezután tegyük be a hűtőbe egy éjszakára, majd másnap reggel már ehetjük is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu