Egyéjszakás banános, kókuszos zabkása: tejmentes recept

5
Nyomtatás
bananos-kokuszos-zabkasa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az egyéjszakás zabkása egy krémes és édes, banános, kókuszos variáció, ami amellett, hogy könnyen elkészíthető, még glutén- és tejmentes is.

A zabkásák alapvetően egészségesnek mondhatók, ráadásul az elkészítésük is egyszerű, laktató reggeliként szolgálhatnak a rohanó hétköznapokban. Most egy ízekben gazdag, egyéjszakás változatot álmodtunk meg!

A különlegessége, hogy kókusztejjel, juharsziruppal és mandulavajjal készül, amelyekhez banán és kókuszchips is társul szegődik, így megalkotva egy krémes és édes, mégis egészséges napindítót.

Banános, kókuszos zabkása

bananos-kokuszos-zabkasa

Hozzávalók 2 személyre

  • 100 g zabpehely
  • 30 g mandulavaj
  • 240 ml kókusztej (konzerves)
  • 2 ek. juharszirup
  • 120 g kókuszjoghurt
  • 1 db banán
  • 25 g kókuszchips

A díszítéshez:

  • 1.5 ek. szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

Ezt a zabkását kétféleképpen is elkészíthetjük.

Az első esetében a zabpelyhet keverjük össze egy tálban vagy befőttesüvegben a mandulavajjal, a kókusztejjel és a juharsziruppal. Fedjük le, majd tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap reggel rétegezzük egy üvegbe az elkészült zabkását és a kókuszjoghurtot, majd tegyünk rá pár szelet banánt, végül pedig hintsük meg a kókuszchipsszel és a mandulaszeletekkel.

A másik módszer az, ha egy befőttesüvegben összekeverjük a zabpelyhet, a mandulavajat, a kókusztejet, a juharszirupot és a kókuszjoghurtot, majd rögtön mehet is rá pár szelet friss banán, végül pedig a kókuszchips és a mandulaszeletek.

A kész kását ezután tegyük be a hűtőbe egy éjszakára, majd másnap reggel már ehetjük is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon