Sörben párolt, szaftos sertésoldalas: eteti magát, olyan finom
A sörben és fűszerekben készült sertésoldalas olyan omlós, hogy leválik a hús a csontról.
A sült oldalas nagyon finom, sokféle recept szerint ki lehet próbálni. Szeretjük hagyományosan, magyarosan sütve, grillre dobva, és kihagyhatatlan amerikai stílusban, barbecue-szósszal nyakon öntve.
Az amerikai sült többféle változatban készülhet. A legkedveltebb a barbecue-szószos, mely a kerti partik kötelező finomsága. A legnépszerűbb változata grillen készül, de ennek hiányában sütőben is kivitelezhető. A lényeg, hogy az oldalast lassan süsd, majd a végén jöhet rá az ízekben gazdag máz, és utána a magas fokon történő sütés, mely során szép színt kap.
Ha szeretnéd, elkészítheted nagyobb adagban is a mázat, mellyel a megsült oldalast tálalásnál lekenheted. Ez a mártás nagyon gazdag, de ha te kevésbé intenzív ízekre vágysz, akkor simán csak barbecue-szósszal kend le a húst, és told vissza a sütőbe az utolsó 10 percre.
Az oldalast hártyázzuk le, majd fűszerezzük sóval és borssal. Ezután csomagoljuk alufóliába a húst, helyezzük tepsibe, majd öntsünk mellé vizet, és toljuk 140 fokosra előmelegített sütőbe 2 órára. A hús akkor jó, ha a csontot könnyedén ki lehet húzni belőle, ezért picit tovább is lehet sütni.
A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk a hagymához a zúzott fokhagymát, Cayenne-borsot, fűszerpaprikát, ketchupot, mustárt, mézet, Worcester-szószt, tabasco szószt, barbecue-szószt. A szószt főzzük 10-15 percig, majd szűrjük le, és a megsült oldalast kenjük le vele, és toljuk vissza 200 fokos sütőbe 8-10 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu