
Pirosra sült, szaftos sertésoldalas: lassan sütve az igazi

A szép pirosra sült oldalas lassan készül, úgy lesz a hús omlós és szaftos. A sült bármilyen körettel kínálva jólesik.
A sertésoldalas minden évszakban kiváló, nyáron grillezni érdemes, mellé pedig szezonális zöldségeket kínálhatsz, télen pedig a sütőben készítheted el.
Sült húst készíteni mindenki tud, tényleg nem nehéz, ha pedig bekerült az oldalas a sütőbe, csak néha kell rápillantani. A sült akkor az igazi, ha vajpuha és szaftos, oldalas esetében akkor sül tökéletesre, ha a csontról leválik a hús. Hogy ilyen végeredmény kerüljön ki a kezeid közül, érdemes lassan sütni.
-
2023-07-22 08:36:02
-
2023-06-17 09:28:02
-
2023-04-02 08:36:01
Lassan sült sertésoldalas

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál római kömény
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1.5 dl víz
- kevés olaj
Elkészítés:
Az oldalast a csont mentén daraboljuk fel, de egészben is hagyhatjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, Cayenne-borssal, római köménnyel és zúzott fokhagymával.
A tepsibe helyezett hús alá öntsünk vizet, és kevés olajat is locsoljunk rá. Ezután toljuk 130-140 fokos sütőbe és 140-150 perc alatt süssük szép pirosra.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!