Pirosra sült, szaftos sertésoldalas: lassan sütve az igazi

Lassan sült sertés oldalas cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szép pirosra sült oldalas lassan készül, úgy lesz a hús omlós és szaftos. A sült bármilyen körettel kínálva jólesik.

A sertésoldalas minden évszakban kiváló, nyáron grillezni érdemes, mellé pedig szezonális zöldségeket kínálhatsz, télen pedig a sütőben készítheted el. 

Sült húst készíteni mindenki tud, tényleg nem nehéz, ha pedig bekerült az oldalas a sütőbe, csak néha kell rápillantani. A sült akkor az igazi, ha vajpuha és szaftos, oldalas esetében akkor sül tökéletesre, ha a csontról leválik a hús. Hogy ilyen végeredmény kerüljön ki a kezeid közül, érdemes lassan sütni.

Lassan sült sertésoldalas

Lassan sült sertés oldalas ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál római kömény
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1.5 dl víz
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast a csont mentén daraboljuk fel, de egészben is hagyhatjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, Cayenne-borssal, római köménnyel és zúzott fokhagymával.

A tepsibe helyezett hús alá öntsünk vizet, és kevés olajat is locsoljunk rá. Ezután toljuk 130-140 fokos sütőbe és 140-150 perc alatt süssük szép pirosra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük