
Villámgyors zöldsaláta BBQ-csirkével – Laktató és fehérjedús vacsora

Laktató, mégis könnyed ez a zöldsaláta, de azért egy kis csavar van benne, már ami a csirke elkészítését illeti.
A barbecue-íz a nyarat juttatja az eszembe, de persze az év bármely szakában készíthetsz ilyen ételt. Ha nem eszel húst, zöldséget, például karfiolt is süthetsz benne, ez akár partifalatnak is kiváló.
A szószt ugyan mindegyik szupermarket polcán megtalálod, mégis azt tanácsolom, hogy készítsd el házilag, ehhez itt találsz receptet. A csirkének pedig bármelyik részét bepácolhatod vele, legyen az comb vagy szárny. Ezeket külön öröm leszopogatni is.
Ha pedig nyár, akkor legyen kicsit könnyedebb, csirkemellel készítsd, amit zöldsalátán tálalsz.
BBQ-csirkés zöldsaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab csirkemellfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 120 milliliter BBQ-szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 200 gramm kukorica (főtt vagy konzerv)
- 1 fej zöldsaláta (római vagy fejes)
- 2 darab paradicsom
- 400 gramm vörösbab (konzerv)
- 1 fej lila hagyma
- 120 gramm sajt (reszelt)
- 100 gramm tortillachips
Elkészítés:
A csirkemellet kenjük meg olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon minden oldalukat süssük 3-4 percig. Amelyik oldaluk megsült, azt kenjük meg BBQ-szósszal.
A kukoricát, ha nem konzerv, grillezzük vagy főzzük meg, majd ha kihűlt, szemezzük le. A kukoricát ennek a receptnek az alapján grillezzük.
A kész csirkemelleket kockázzuk fel.
Egy nagyobb tálba tegyük bele a salátaleveleket, az összevágott paradicsomot, a lecsöpögtetett babkonzervet, a felkarikázott lila hagymát, majd jöhet a hús és a kukorica. Szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük mellé a tortillachipset. Ha szeretnénk, locsolhatunk rá még BBQ-szószt tálalás előtt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!