Villámgyors zöldsaláta BBQ-csirkével – Laktató és fehérjedús vacsora

bbq csirkesaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Laktató, mégis könnyed ez a zöldsaláta, de azért egy kis csavar van benne, már ami a csirke elkészítését illeti.

A barbecue-íz a nyarat juttatja az eszembe, de persze az év bármely szakában készíthetsz ilyen ételt. Ha nem eszel húst, zöldséget, például karfiolt is süthetsz benne, ez akár partifalatnak is kiváló.

A szószt ugyan mindegyik szupermarket polcán megtalálod, mégis azt tanácsolom, hogy készítsd el házilag, ehhez itt találsz receptet. A csirkének pedig bármelyik részét bepácolhatod vele, legyen az comb vagy szárny. Ezeket külön öröm leszopogatni is. 

Ha pedig nyár, akkor legyen kicsit könnyedebb, csirkemellel készítsd, amit zöldsalátán tálalsz. 

BBQ-csirkés zöldsaláta

bbq csirkesaláta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 120 milliliter BBQ-szósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 200 gramm kukorica (főtt vagy konzerv)
  • 1 fej zöldsaláta (római vagy fejes)
  • 2 darab paradicsom
  • 400 gramm vörösbab (konzerv)
  • 1 fej lila hagyma
  • 120 gramm sajt (reszelt)
  • 100 gramm tortillachips
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kenjük meg olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon minden oldalukat süssük 3-4 percig. Amelyik oldaluk megsült, azt kenjük meg BBQ-szósszal.

A kukoricát, ha nem konzerv, grillezzük vagy főzzük meg, majd ha kihűlt, szemezzük le. A kukoricát ennek a receptnek az alapján grillezzük.

A kész csirkemelleket kockázzuk fel. 

Egy nagyobb tálba tegyük bele a salátaleveleket, az összevágott paradicsomot, a lecsöpögtetett babkonzervet, a felkarikázott lila hagymát, majd jöhet a hús és a kukorica. Szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük mellé a tortillachipset. Ha szeretnénk, locsolhatunk rá még BBQ-szószt tálalás előtt. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük