Így készül a Bellini koktél: zamatos őszibarack kerül bele

Bellini-koktel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Bellini tulajdonképpen a Mimóza ikertestvére, azzal a különbséggel, hogy narancslé helyett zamatos őszibarackkal készül.

Nyárra engedd el a Mimózát, és narancslé helyett készítsd őszibarackpürével a brunchok kedvenc koktélját. Ehhez a frissítő és már-már desszert jellegű italhoz mindössze két hozzávalóra lesz szükséged: az egyik az érett őszibarack, a másik pedig a prosecco vagy száraz pezsgő. 

Az eredeti olasz recept szerint a koktélba nem gyümölcslé, hanem frissen pürésített, rostos őszibarack kerül, és ha igazán autentikusra készítenéd, akkor a száraz pezsgőt is elfelejtheted, helyette pedig a proseccót válaszd

Bellini

Bellini-koktel-c

Hozzávalók 1 adaghoz

A gyümölcspüréhez:

  • 2 db érett őszibarack

Egy koktélhoz:

  • 60 ml őszibarackpüré
  • 120 ml behűtött prosecco
  • friss menta, barackszeletek a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcspüréhez a barackokat hámozzuk meg, magozzuk ki, és turmixgépben pürésítsük selymesre.

A Bellini koktélhoz mérjük a pürét és a behűtött proseccót pezsgőspohárba, és óvatosan keverjük össze.

Tetszés szerint díszítsük mentalevelekkel és vékonyra szeletelt őszibarackkal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük