Így készül a Bellini koktél: zamatos őszibarack kerül bele
A Bellini tulajdonképpen a Mimóza ikertestvére, azzal a különbséggel, hogy narancslé helyett zamatos őszibarackkal készül.
Nyárra engedd el a Mimózát, és narancslé helyett készítsd őszibarackpürével a brunchok kedvenc koktélját. Ehhez a frissítő és már-már desszert jellegű italhoz mindössze két hozzávalóra lesz szükséged: az egyik az érett őszibarack, a másik pedig a prosecco vagy száraz pezsgő.
Az eredeti olasz recept szerint a koktélba nem gyümölcslé, hanem frissen pürésített, rostos őszibarack kerül, és ha igazán autentikusra készítenéd, akkor a száraz pezsgőt is elfelejtheted, helyette pedig a proseccót válaszd.
Bellini
Hozzávalók 1 adaghoz
A gyümölcspüréhez:
- 2 db érett őszibarack
Egy koktélhoz:
- 60 ml őszibarackpüré
- 120 ml behűtött prosecco
- friss menta, barackszeletek a díszítéshez
Elkészítés:
A gyümölcspüréhez a barackokat hámozzuk meg, magozzuk ki, és turmixgépben pürésítsük selymesre.
A Bellini koktélhoz mérjük a pürét és a behűtött proseccót pezsgőspohárba, és óvatosan keverjük össze.
Tetszés szerint díszítsük mentalevelekkel és vékonyra szeletelt őszibarackkal.
-
2023-12-31 07:52:02
-
2023-11-11 11:08:02
-
2023-10-26 09:36:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!