Kókuszkrémes Bounty szelet a sütőből: az alapja puha piskóta

bounty-suti-receptje
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a mennyei, krémes sütit a bolti Bounty csokoládé ihlette, de jóval kiadósabb formában készül.

A különféle, kókusszal megbolondított sütik nagy népszerűségnek örvendenek. A legegyszerűbb kókuszgolyó és a régimódi kókuszkocka mellett érdemes esélyt adni a különféle kókuszos csokik sütiváltozatainak is. 

Az egyszerű Bounty szeletet a család apraja, nagyja imádni fogja. Az alapja kakaós, vajas piskóta, amelyre lágy kókuszos krém kerül, és a sütit mennyei csokimáz koronázza meg. 

Az édesség akár ünnepi desszertnek is jó választás. Ha teheted, egy nappal tálalás előtt készítsd el. 

Bounty szelet

bounty-recept

Hozzávalók 20 szelethez

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek tej

A krémhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg búzadara
  • 5 dl tej

A mázhoz:

  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát: a vajat és a cukrot keverjük habosra egy tálban. Egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat. Egy másik edényben vegyítsük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Forgassuk a vajas masszába, és keverjük csomómentesre. Végül lazítsunk a tésztán egy kevés tejjel.

Simítsuk a masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. 

Süssük 175 fokon 30 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát. 

A krémhez a tejet öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a búzadarát, és kis lángon kezdjük főzni. Közben kevergessük. Ha besűrűsödik, húzzuk le a tűzről. Várjuk meg, míg kihűl, majd dolgozzuk hozzá a vajat és a kókuszreszeléket.

Kanalazzuk a kihűlt tésztára a krémet, és egyengessük el.

A csokit tördeljük egy kisebb lábosba, és vízgőz felett olvasszuk meg, vonjuk be vele a sütit.

Tegyük a hűtőbe legalább egy órára, majd tálalás előtt szeleteljük fel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük