Sajtos, brokkolis csirkemell a sütőből: könnyű, mégis laktató fogás
A zöldségekkel együtt sütött csirke minden variációban finom vacsora. Ha szereted a brokkolit, akkor ez a fogás is ízleni fog.
A töltött csirkemellet képtelenség megunni, és szinte mindig más módon készítheted el. Kerülhet a húsba zöldség, sajt, vagy a kettő kombinációja. A brokkolis-sajtos csirkemell is ízletes, laktató fogás, amit érdemes még baconnel is megbolondítani. Arra ügyelj csak, hogy ne töltsd meg túlságosan a húst, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Ha zsemlemorzsában forgatod meg a töltött csirkemellet, csábítóbb, ropogós külsőt kap. A panírt is érdemes variálni, akár sajttal megbolondítani. Ha sütőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.
Bármilyen zöldségkörettel, különféle krumplivariációkkal kínálva még laktatóbb.
A csirkemellfiléket mossuk meg, és törölgessük szárazra. Hosszában vágjuk be, hajtsuk ki, és klopfoljuk ki téglalap alakúra. Fűszerezzük a húst sóval, borssal.
A brokkolirózsákat kevés olajon pároljuk puhára pár perc alatt. Nyomkodjuk, törjük össze, keverjük össze a reszelt sajt háromnegyedével és a kockázott baconnel.
A csirkemellek egyik oldalára halmozzunk a sajtos-brokkolis töltelékből, majd hajtsuk rá a csirkemell másik felét. Fogjuk össze a csirkemellet fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét.
Panírozzuk be, azaz forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a maradék sajttal összekevert zsemlemorzsában.
Rendezzük a húst sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 165 fokon 35-40 perc alatt. Ha belül puha, kívül ropogós, kivehetjük a sütőből. Tálalás előtt pihentessük pár percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu