A legfinomabb húsmentes burrito: nem vegánként is imádni fogod
A burrito az egyik leghálásabb étel, hiszen szinte bármit belepakolhatsz, amit csak megkívánsz: most egy vegán opciót mutatunk.
Ez a burritotál nem csak megjelenésében különleges. Olyan nem hétköznapi feltétek alkotják, amelyekkel viszonylag ritkán találkozunk, a sok mexikói fűszer pedig tökéletes összhangot hoz létre.
A tál legfontosabb eleme a sofritas, azaz egy füstös, szaftos, fűszeres tofus ragu, amely tökéletes helyettesítője a hagyományos marhahúsalapú tölteléknek. Emellé pedig a sok friss zöldségből készülő paradicsomos salsa és guacamole kerül, amelyeket saláta, konzerves kukorica és feketebab egészít ki. Ahogy láthatod, ez egy nagyon tartalmas étel, és mivel a legtöbb hozzávalója frissen az igazi, ezért érdemes nagyobb társaságnak elkészíteni akár vendégváróként, és rövid időn belül elfogyasztani.
A következő receptekben leírtak szerint készítsük el a sofritast, a guacamolét, a paradicsomos salsát, és pároljuk puhára a rizst.
A rizst osszuk szét 4 tányér között, majd kanalazzuk rá a sofritast, a guacamolét, a salsát, a leszűrt feketebabot és kukoricát, majd díszítsük friss salátalevelekkel.
Ízlés szerint locsoljuk meg kevés lime-mal.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu