
Könnyű, mégis laktató zöldségfasírt: friss joghurtos öntettel az igazi
Az ízletes zöldségfasírtok egészséges alternatívát jelenthetnek a hagyományos húspogácsákhoz képest.
Ha kedveled a klasszikus falafelt, akkor mindenképp adj egy esélyt ennek a céklával kombinált változatnak is, mert nemcsak látványra izgalmasabb, de az íze is különlegesebb.
Az összeállítás a jól ismert közel-keleti fűszereket tartalmazza – kömény, koriander és petrezselyem nélkül nem falafel a falafel –, a csicseriborsós alapot pedig sült és lepürésített cékla egészíti ki.
Tegyük a falafel hozzávalóit aprítógépbe, és kb. 1 perc alatt dolgozzuk egészen apró szemcséjűre – egy egységes, rózsaszínű masszát kell kapnunk. Kanalazzuk egy tálba – ha úgy könnyebb tárolni, és 1 órára tegyük hűtőbe, hogy jobban összeálljon.
A dermedt masszából belisztezett kézzel formázzunk kis golyókat, és sorakoztassuk őket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük ropogósra. Tetszés szerinti körettel fogyasszuk, vagy pakoljuk pitába az ebben a receptben szereplőhöz hasonlóan.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu