Mutatós céklás falafel: fehérjéből nem lesz hiány

6
Nyomtatás
Ceklas-falafel-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha ötvöznéd a fehérjedús csicseriborsó és a vitaminokban gazdag cékla áldásos hatásait, akkor készítsd el a kettő kombinációjából ezt a mutatós falafelgolyót.

Ha kedveled a klasszikus falafelt, akkor mindenképp adj egy esélyt ennek a céklával kombinált változatnak is, mert nemcsak látványra izgalmasabb, de az íze is különlegesebb.

Az összeállítás a jól ismert közel-keleti fűszereket tartalmazza – kömény, koriander és petrezselyem nélkül nem falafel a falafel –, a csicseriborsós alapot pedig sült és lepürésített cékla egészíti ki.

Céklás falafel

Ceklas-falafel

Hozzávalók 35 darabhoz

  • 250 g sült cékla
  • 300 g konzerves csicseriborsó (leszűrt mennyiség)
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 3 ek. friss citromlé
  • 2 tk. őrölt kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 50 g finomliszt
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 2 tk.
  • 1 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a falafel hozzávalóit aprítógépbe, és kb. 1 perc alatt dolgozzuk egészen apró szemcséjűre – egy egységes, rózsaszínű masszát kell kapnunk. Kanalazzuk egy tálba – ha úgy könnyebb tárolni, és 1 órára tegyük hűtőbe, hogy jobban összeálljon.

A dermedt masszából belisztezett kézzel formázzunk kis golyókat, és sorakoztassuk őket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük ropogósra. Tetszés szerinti körettel fogyasszuk, vagy pakoljuk pitába az ebben a receptben szereplőhöz hasonlóan.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon