
Selymes, krémes céklás hummusz - Az ízek tökéletes harmóniája
Egy kora nyári, igencsak izzasztó margitszigeti futás után kóstoltam először céklás hummuszt
Tortillatekercsben kaptam, és azonnal befaltam. Bár a hummuszt és a céklát is minden formában imádom, arra, hogy az ízük együtt is milyen harmonikus és finom, nem gondoltam.
A hummusz, ez a krémes állagú közel-keleti mártogatós nemcsak tápláló, hanem nagyon egészséges is. Teljes értékű fehérjeforrás, bővelkedik kis glikémiás indexű, lassan felszívódó szénhidrátokban, valamint telítetlen zsírsavakban. Emellett sok kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, mangánt, rezet, valamint E- és B-vitaminokat tartalmaz. Rosttartalma is jelentős.
A rajongók rajongója
Gyorsan elkértem a receptjét, hogy ne csak futás után, farkaséhesen tesztelhessem. A hummusz nekem igazi szuperétel, nagyon sokszor eszem. Van kedvenc márkám is, de szeretek újakat is kipróbálni, illetve az egyik kedvenc éttermembe is rendszeresen ellátogatok, ha leesik a vérhummusz-szintem. A kutyámat Hummusznak hívják, kell ennél több, hogy kifejezzem a rajongásom?
Egy ideje megtanultam házilag is készíteni, és nagyon megörültem, amikor megkóstoltam a céklás változatot, ami a sima hummuszhoz hasonlóan szintén egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
A céklás humuszt reggelire és délutáni beszélgetésekhez is ajánlom. Pitával vagy pirítóssal tálalva a legjobb.
Céklás hummusz

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 evőkanál tahini
- 1 darab citrom vagy lime leve
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- ízlés szerint római kömény
- 1 darab cékla (megfőzve)
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint olívaolaj
Elkészítés:
Fotó: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!