Friss Cézár-öntet a legfinomabb salátákhoz: 5 perc alatt kész

Cezar-ontet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítsd el a saját öntetedet az ikonikus Cézár-salátához: ha ezt megkóstolod, nem használsz többé boltit.

Ha a salátaszezon közeledtével nálad is egyre inkább előtérbe kerülnek a friss, könnyed és gyorsan összedobható zöldséges fogások, akkor ennek a receptnek garantáltan hasznát veszed. A klasszikus öntetet elsősorban Cézár-salátával érdemes keverni, azonban bármilyen más salátával vagy friss zöldséggel jól kombinálható.

Az eredeti változat görög joghurttal készül, hiszen ettől lesz igazán krémes, azonban ha mellőznéd a tejtermékeket, akkor a kókuszjoghurt is remek alternatíva lehet. Amit azonban nem érdemes belőle kihagyni, az a dijoni mustár, hiszen egy különleges, pikáns ízzel gazdagítja az összhatást.   

Cézár-öntet

Cezar-ontet-1

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 120 g görög joghurt vagy kókuszjoghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma reszelve
  • só, bors
  • 1 tk kapribogyó reszelve
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze valamennyi hozzávalót, és tetszés szerint ízesítsük sóval, borssal.

Keverjük salátához, a maradékot pedig tegyük jól záródó edénybe. Hűtőben 2-3 napig eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük