Friss Cézár-öntet a legfinomabb salátákhoz: 5 perc alatt kész

Cezar-ontet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítsd el a saját öntetedet az ikonikus Cézár-salátához: ha ezt megkóstolod, nem használsz többé boltit.

Ha a salátaszezon közeledtével nálad is egyre inkább előtérbe kerülnek a friss, könnyed és gyorsan összedobható zöldséges fogások, akkor ennek a receptnek garantáltan hasznát veszed. A klasszikus öntetet elsősorban Cézár-salátával érdemes keverni, azonban bármilyen más salátával vagy friss zöldséggel jól kombinálható.

Az eredeti változat görög joghurttal készül, hiszen ettől lesz igazán krémes, azonban ha mellőznéd a tejtermékeket, akkor a kókuszjoghurt is remek alternatíva lehet. Amit azonban nem érdemes belőle kihagyni, az a dijoni mustár, hiszen egy különleges, pikáns ízzel gazdagítja az összhatást.   

Cézár-öntet

Cezar-ontet-1

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 120 g görög joghurt vagy kókuszjoghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma reszelve
  • só, bors
  • 1 tk kapribogyó reszelve
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze valamennyi hozzávalót, és tetszés szerint ízesítsük sóval, borssal.

Keverjük salátához, a maradékot pedig tegyük jól záródó edénybe. Hűtőben 2-3 napig eláll.

Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük