Friss Cézár-öntet a legfinomabb salátákhoz: 5 perc alatt kész
Készítsd el a saját öntetedet az ikonikus Cézár-salátához: ha ezt megkóstolod, nem használsz többé boltit.
Ha a salátaszezon közeledtével nálad is egyre inkább előtérbe kerülnek a friss, könnyed és gyorsan összedobható zöldséges fogások, akkor ennek a receptnek garantáltan hasznát veszed. A klasszikus öntetet elsősorban Cézár-salátával érdemes keverni, azonban bármilyen más salátával vagy friss zöldséggel jól kombinálható.
Az eredeti változat görög joghurttal készül, hiszen ettől lesz igazán krémes, azonban ha mellőznéd a tejtermékeket, akkor a kókuszjoghurt is remek alternatíva lehet. Amit azonban nem érdemes belőle kihagyni, az a dijoni mustár, hiszen egy különleges, pikáns ízzel gazdagítja az összhatást.
Cézár-öntet
Hozzávalók 1 adaghoz
- 120 g görög joghurt vagy kókuszjoghurt
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek friss citromlé
- 1 tk dijoni mustár
- 1 kisebb gerezd fokhagyma reszelve
- só, bors
- 1 tk kapribogyó reszelve
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük össze valamennyi hozzávalót, és tetszés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Keverjük salátához, a maradékot pedig tegyük jól záródó edénybe. Hűtőben 2-3 napig eláll.
-
2024-04-19 06:30:02
-
2024-04-18 10:32:01
-
2024-04-10 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!