Friss, könnyed jeruzsálemi saláta: édes paradicsommal a legjobb
Paradicsomszezonban érdemes minél többféle salátát készíteni, az édes, lédús zöldség tökéletes alapja az alábbi receptnek is.
A csirkemájból készült ételek elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sőt, még viszonylag pénztárcabarát is. Egy dolgot lehet csupán elrontani, ha az ember túl sokáig süti a májat, hiszen az úgy könnyedén rágóssá válik.
A máj krémességének a titka, ha jó sok hagymával készül, lassú tűzön és nem hirtelen sütve. Sőt, mondhatni, inkább pároljuk a hagymaágyon, mintsem pirítjuk.
Hevítsünk fel egy serpenyőt és tegyük bele a felkockázott bacont.
Amíg az pirul, vágjuk félbe a hagymát. Az egyik felét kockázzuk fel, a másikat vágjuk fel hosszanti csíkokra.
Amikor elkezd sercegni a bacon és illatozik, szórjuk rá az összes vöröshagymát és kezdjük el dinsztelni. Ha szükséges, adjunk hozzá olívaolajat.
Amikor már a hagyma üveges, mérsékeljük a lángot és tegyük rá a korábban félbevágott csirkemájakat.
Forgassuk bele a hagymás, baconös alapba, fehéredéskor fűszerezzük meg sóval, borssal és egy leheletnyi chilivel, majd lefedve, 20 perc alatt főzzük készre.
Amíg a máj fő, készítsük elő a salátát. Akár boltban vásárolt, előre elkészített, válogatott alapanyagokból álló salátát is használhatunk, de a levelekre szedett, friss jégsaláta is tökéletes választás.
Halmozzunk a tányérra egy adag salátát, majd ha elkészült a máj, szeleteljük fel. A szeleteket igazgassuk el a salátaágyon, majd locsoljuk meg a pikáns, hagymás-chilis szósszal.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu