Hideg, krémes white russian: kávé és koktél egyszerre
A white russian az egyik legfinomabb jeges koktél, mégis talán az egyik legegyszerűbb. Vodka, kávélikőr és tejszín - ennyi kell csak hozzá.
A nyár, ami szinte már egyenlőségjellel köthető össze a koktélszezonnal, rengeteg lehetőséget rejt magában. Ezúttal egy vodkával és limoncellóval készülő italreceptet hoztunk, amit a fanyar citromlé tesz igazán karakteressé.
Percek alatt elkészíthető, csupán néhány hozzávaló kell hozzá, a pohár díszítése pedig különleges és elegáns hangulatot kölcsönöz majd a koktélnak, ami bármilyen grillpartin megállja a helyét. A házi cukorszirup elkészítéséhez itt adunk egy kis segítséget.
Először is készítsük elő a koktélospoharat. A pohár száját kenjük be vékonyan citromlével, majd fejre állítva forgassuk meg a peremét kristálycukorban, és tegyük félre száradni.
Egy koktélshakert töltsünk fel jéggel, majd öntsük rá a vodkát, a limoncellót, a citromlevet és a cukorszirupot.
Tegyük rá a shaker másik felét és alaposan rázzuk össze a hozzávalókat, kb. 2 percen keresztül.
Ezután szűrjük le a koktélt az előkészített pohárba, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu