Hamis sajttortapohárkrém: mennyei krémdesszert mentesen
Készíts végtelenül krémes desszertet, amelyet akár több nappal a vendégvárás előtt is összedobhatsz: hamis sajtkrém és mennyei karamellszósz alkotja!
Ha valami gyors, sütés nélküli desszertre vágysz, ez a citromos pohárkrém a tökéletes választás! Igaz, erre is rá kell szánni egy kis időt, ugyanis a lemon curd, vagyis a citromkrém is házilag készül: ennek a receptje nem bonyolult, csak össze kell főzni a hozzávalókat, míg picit sűrűsödik és selymes lesz a szósz.
Fontos, hogy mindenképp várd meg, míg kihűl a citromkrém, mielőtt a tejszínhabba forgatod, különben az összeesik, folyós lesz.
A pohárdesszert alapja szinte bármilyen édes keksz lehet: használhatsz darált babapiskótát, vajas kekszet, kakaósat, amit csak szeretnél.
A citromkrémet készítsük el ez alapján a recept alapján. Tegyük félre, fedjük le folpackkal a krém tetejét, várjuk meg, míg teljesen kihűl.
Míg hűl a krém, a habtejszínt tegyük a hűtőbe, hogy jó hideg legyen.
A vajas kekszet tegyük aprítógépbe, daráljuk finomra.
A habtejszínt verjük kemény habbá robotgép segítségével. (Ha szükséges, adjunk hozzá habfixálót.)
A kihűlt citromkrémet keverjük át robotgéppel, hogy fellazítsuk, ha besűrűsödött. Adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyit a tejszínhabból, keverjük vele össze, hogy kicsit krémesebb, könnyebben keverhető legyen. A fellazított citromkrémet egy spatulával forgassuk bele a tejszínhabba.
Készítsünk elő 6-8 poharat vagy tálkát. Kanalazzunk az aljukra a darált kekszből, majd jöhet egy nagy adag habos citromkrém. A tetejükre még szórhatunk darált kekszet.
A réteges desszertet tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu