Mutatós citromos pohárkrém: házi lemon curd és tejszínhab találkozása

citromkrem
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nyarat hoz a konyhádba ez a könnyed, krémes pohárdesszert, amelyben a citrom és a tejszínhab a főszereplők.

Ha valami gyors, sütés nélküli desszertre vágysz, ez a citromos pohárkrém a tökéletes választás! Igaz, erre is rá kell szánni egy kis időt, ugyanis a lemon curd, vagyis a citromkrém is házilag készül: ennek a receptje nem bonyolult, csak össze kell főzni a hozzávalókat, míg picit sűrűsödik és selymes lesz a szósz.

Fontos, hogy mindenképp várd meg, míg kihűl a citromkrém, mielőtt a tejszínhabba forgatod, különben az összeesik, folyós lesz. 

A pohárdesszert alapja szinte bármilyen édes keksz lehet: használhatsz darált babapiskótát, vajas kekszet, kakaósat, amit csak szeretnél. 

Citromos pohárkrém

citromkrem1

Hozzávalók 6 pohárhoz

Citromkrém:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 db biocitrom
  • 6 dkg vaj

Pohárkrém:

  • 14 db vajas keksz
  • citromkrém
  • 500 ml habtejszín
  • opcionális habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A citromkrémet készítsük el ez alapján a recept alapján. Tegyük félre, fedjük le folpackkal a krém tetejét, várjuk meg, míg teljesen kihűl. 

Míg hűl a krém, a habtejszínt tegyük a hűtőbe, hogy jó hideg legyen.

A vajas kekszet tegyük aprítógépbe, daráljuk finomra. 

A habtejszínt verjük kemény habbá robotgép segítségével. (Ha szükséges, adjunk hozzá habfixálót.)

A kihűlt citromkrémet keverjük át robotgéppel, hogy fellazítsuk, ha besűrűsödött. Adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyit a tejszínhabból, keverjük vele össze, hogy kicsit krémesebb, könnyebben keverhető legyen. A fellazított citromkrémet egy spatulával forgassuk bele a tejszínhabba.

Készítsünk elő 6-8 poharat vagy tálkát. Kanalazzunk az aljukra a darált kekszből, majd jöhet egy nagy adag habos citromkrém. A tetejükre még szórhatunk darált kekszet.

A réteges desszertet tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon