5 finom ropogós bunda a zsemlemorzsán túl – Gluténmenteset is mutatunk
Sokak kedvenc étele, a rántott hús legfontosabb alkotóeleme a panír. Rántott szeletet minden konyhában gyakran készítenek, a legtöbbször hagyományos módon.
A frissensült örök kedvenc, mely a hagyományos verzió helyett rengeteg izgalmas változatban próbálható ki. A klasszikus zsemlemorzsás ruhát érdemes elhagyni, és valami egyszerű, mégis különleges dologgal helyettesíteni. Ilyen a reggelizőpehely, amely finomra darálva vagy durvára törve is szuperül rátapad a hússzeletekre.
Hogy ízben is kiemelkedő legyen a finomság, a kukoricapelyhet fűszerezd bátran. Ez a fajta panír csirkemellen a legjobb, igaz, csirkecombon és -szárnyán is ki lehet próbálni, de ezeknél a húsrészeknél vigyázni kell a sütésnél. A csontos húsoknak több idő kell, így a kukoricapehely könnyen megéghet.
A gusztusos hússzelet bármilyen körettel kínálva tökéletes, és még pompás szendvicset is készíthetsz belőle.
A húst szeleteljük fel tetszőlegesen, ha szükségesnek érezzük, kicsit klopfoljuk ki. Ezután a szeleteket sózzuk le, és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.
A corn flakest konyhai robotgépben aprítsuk simára, vagy tegyük zacskóba, és sodrófa segítségével törjük össze.
A hús panírozásához szükséges alapanyagokat készítsük elő: a lisztet öntsük tálba, egy másikban a tojásokat verjük fel, a harmadikba pedig tegyük az összetört corn flakest. A kukoricapehelyhez a fűszereket (őrölt fekete bors, Cayenne-bors, fokhagyma-granulátum, vöröshagyma-granulátum, chilipehely) is forgassuk hozzá.
A hússzeleteket panírozzuk be. Először forgassuk meg a lisztben, majd mártsuk a tojásba, végül a corn flakesbe hempergessük bele.
A bepanírozott szeleteket bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu