Gyors, egyszerű, laktató csicseriborsó-saláta: a legjobb munkahelyi ebéd

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha a legjobb kamrai barátom a passzírozott paradicsom, akkor a második kedvencem a konzerv csicseriborsó, még úgy is, hogy sokkal, de sokkal finomabb a házilag áztatott és főzött borsó. 

Sokszor mentett már meg vészhelyzetekben, és lett belőle negyedórás curry, tízperces humusz vagy, mint most is, nagyon gyors saláta. Télen inkább sült, mint friss zöldségekkel szokott készülni, jól megy mellé a cékla, a sütőtök és a répa is, de nyáron inkább ropogós zöldségekkel keveredik szívesen.

A semleges íze miatt mindenhez jól passzol

A csicseriborsónak nagyon enyhe, semleges íze van, sokan éppen ezért nem szeretik, én viszont éppen ezért kedvelem. Nagyon sokféle ízesítéssel helytáll, lehet csípős vagy citromos, de keveredhet nagyon sok friss zöldfűszerrel is aszerint, milyen épp az eszközkészletünk és a hangulatunk.

Ez a saláta frissen is jó, de még jobb lesz egy-két óra pihenés után, szóval kiválóan hordozható és abszolút kulturáltan elfogyasztható akár rohanva, gép mellett is. 

Csicseriborsó-saláta

csicseriborso - 1

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 400 gramm csicseriborsó konzerv
  • 2 darab paradicsom
  • 0.5 darab kígyóuborka
  • 0.5 darab kaliforniai paprika
  • 0.5 darab citrom
  • 3 darab lila hagyma (új)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a hagymát karikázzuk fel és tesszük a tálba, lecsepegtetjük citromlével, és úgy hagyjuk, míg a többi zöldséget daraboljuk. Az összes többi zöldséget körülbelül olyan méretűre vagdossuk, mint amekkora a borsó, tehát egészen kicsire. Ha minden megvan, akkor a maradék citromlevet elkeverjük egy kevés sóval, borssal, két evőkanál olajjal, és a salátára öntjük, végül bazsalikomot is tépkedünk a tetejére.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük