Gyors, egyszerű, laktató csicseriborsó-saláta: a legjobb munkahelyi ebéd
Cikkek
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha a legjobb kamrai barátom a passzírozott paradicsom, akkor a második kedvencem a konzerv csicseriborsó, még úgy is, hogy sokkal, de sokkal finomabb a házilag áztatott és főzött borsó.
Sokszor mentett már meg vészhelyzetekben, és lett belőle negyedórás curry, tízperces humusz vagy, mint most is, nagyon gyors saláta. Télen inkább sült, mint friss zöldségekkel szokott készülni, jól megy mellé a cékla, a sütőtök és a répa is, de nyáron inkább ropogós zöldségekkel keveredik szívesen.
A semleges íze miatt mindenhez jól passzol
A csicseriborsónak nagyon enyhe, semleges íze van, sokan éppen ezért nem szeretik, én viszont éppen ezért kedvelem. Nagyon sokféle ízesítéssel helytáll, lehet csípős vagy citromos, de keveredhet nagyon sok friss zöldfűszerrel is aszerint, milyen épp az eszközkészletünk és a hangulatunk.
Ez a saláta frissen is jó, de még jobb lesz egy-két óra pihenés után, szóval kiválóan hordozható és abszolút kulturáltan elfogyasztható akár rohanva, gép mellett is.
Csicseriborsó-saláta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 400 gramm csicseriborsó konzerv
- 2 darab paradicsom
- 0.5 darab kígyóuborka
- 0.5 darab kaliforniai paprika
- 0.5 darab citrom
- 3 darab lila hagyma (új)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!