Gyors, egyszerű, laktató csicseriborsó-saláta: a legjobb munkahelyi ebéd
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Ha a legjobb kamrai barátom a passzírozott paradicsom, akkor a második kedvencem a konzerv csicseriborsó, még úgy is, hogy sokkal, de sokkal finomabb a házilag áztatott és főzött borsó.
Sokszor mentett már meg vészhelyzetekben, és lett belőle negyedórás curry, tízperces humusz vagy, mint most is, nagyon gyors saláta. Télen inkább sült, mint friss zöldségekkel szokott készülni, jól megy mellé a cékla, a sütőtök és a répa is, de nyáron inkább ropogós zöldségekkel keveredik szívesen.
A semleges íze miatt mindenhez jól passzol
A csicseriborsónak nagyon enyhe, semleges íze van, sokan éppen ezért nem szeretik, én viszont éppen ezért kedvelem. Nagyon sokféle ízesítéssel helytáll, lehet csípős vagy citromos, de keveredhet nagyon sok friss zöldfűszerrel is aszerint, milyen épp az eszközkészletünk és a hangulatunk.
Ez a saláta frissen is jó, de még jobb lesz egy-két óra pihenés után, szóval kiválóan hordozható és abszolút kulturáltan elfogyasztható akár rohanva, gép mellett is.
Csicseriborsó-saláta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 400 gramm csicseriborsó konzerv
- 2 darab paradicsom
- 0.5 darab kígyóuborka
- 0.5 darab kaliforniai paprika
- 0.5 darab citrom
- 3 darab lila hagyma (új)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors