Így készül a bajnokok reggelije: fehérjedús hozzávalókból áll a tartalmas étel
Használd ki a hétvégi lazább időbeosztást, és készíts ráérősebb, tápláló reggelit.
Ezt a sós reggelit a klasszikus amerikai palacsinta távoli rokonának is nevezhetjük, tökéletes opció, ha egy tartalmas fogással indítanád a napot. A kettő között azonban lényeges különbség van: míg az amerikai verzió magas szénhidrát- és cukortartalma miatt leginkább desszertnek tekinthető, addig a csicseriborsós egy teljes értékű főétkezésnek számít.
A palacsinta legfontosabb összetevőinek – csicseriborsóliszt és bébispenót – köszönhetően ugyanis egyszerre tartalmas és tápláló, magas a fehérje- és a rosttartalma, és még vasból is nagy adag található benne. Mindezek mellett pedig csak növényi hozzávalókat tartalmaz, így vegánként is bátran fogyaszthatod.
Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat és a fűszereket, majd adjuk hozzá a vizet és joghurtot. Keverjük csomómentesre, és tegyük félre 15 percre, hogy a massza kissé besűrűsödjön. (Ha nagyon sűrűvé válna, adjunk hozzá még egy kevés vizet.)
Közben hevítsünk fel egy serpenyőt, és kevés olívaolajon, 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot. Egy fakanál segítségével tépkedjük apróbb darabokra, majd keverjük a csicseriborsós tésztába.
Ugyanabban a serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi olajat, és merőkanál segítségével adagoljunk bele kevés tésztát, 8-10 cm-es korongokat formázva. Vegyük a hőfokot közepesre, és oldalanként süssük a palacsintákat 2-3 percig, vagy amíg aranybarnák és illatozóak nem lesznek.
Szedjük tányérra, és zöldségekkel vagy a kedvenc mártogatósainkkal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu