Őszi tepsis lakoma egyszerűen: a csirkemell sütőtökkel és kelkáposztával pirul
Szép, színes és illatos tepsis fogás, mely különleges fűszerezéssel csábít. A vajpuhára sült tök remekül passzol a csirkehúshoz és a kelkáposztához.
Egy húsmentes étel is lehet laktató, ez a csicseriborsós ragu annyira tartalmas, hogy biztosan nem leszel utána éhes egy darabig. A csicseri egy sűrű, paradicsomos szószban fő, a melegítő fűszereknek és a kelkáposztának köszönhetően igazi téli fogás.
A kész ragu picit pikáns és csípős a currynek, a római köménynek és a chilinek köszönhetően, de utóbbit ízlés szerint is adagolhatod, vagy akár el is hagyhatod, ha nem kedveled. Mivel elég intenzív ízű a ragu, kókusztej lágyítja, így éppen kellemes, kicsit édeskés lesz, sőt, még a paradicsom savasságát is csökkenti.
Készítsük elő a zöldségeket: a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A gyömbért pucoljuk meg, egy kb. 2 centis darabot reszeljünk le. A paradicsomokat vágjuk kockákra.
Forrósítsunk olajat egy mélyebb serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük puhára, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. 1 perc múlva adjuk hozzá a paradicsomot, főzzük addig, míg összeesik. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és az összes fűszert, 1 percig kevergetve főzzük.
Öntsük fel a kókusztejjel és a vízzel, majd alacsony lángon, 10 percig főzzük a szószt. Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót és az apróra vágott kelkáposztát is, majd főzzük még 20 percig.
A kész ragut lepénykenyérrel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu