Őszi tepsis lakoma egyszerűen: a csirkemell sütőtökkel és kelkáposztával pirul

Tepsis csirkemell sütőtökkel és kelkáposztával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szép, színes és illatos tepsis fogás, mely különleges fűszerezéssel csábít. A vajpuhára sült tök remekül passzol a csirkehúshoz és a kelkáposztához.

A sütőtök az ősz sztárja, mely sütőbe tolva, megpirítva a legfinomabb. Ha te is szereted a sült tököt, akkor érdemes felturbóznod a megszokott receptedet.

A páratlan fogás egyszerűen készül, csak pakolj mindent a tepsire, a többit a sütő végzi. A lényeg, hogy a sütőtököt forgasd egybe a fűszerekkel, ezekből az ízekből a hús és a kelkáposzta is kap. Ha szeretnéd, csirkemellkockák helyett csirkecombbal is kipróbálhatod a receptet. A végén a feta sajtot ne hagyd le, sós, fűszeres íze az egekbe emeli a fogást.

Tepsis csirkemell sütőtökkel és kelkáposztával

Tepsis csirkemell sütőtökkel és kelkáposztával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab sütőtök (közepes)
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 evőkanál méz
  • 70 dkg csirkemell
  • 1 fej kelkáposzta (kisebb)
  • 200 g feta sajt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított sütőtököt vágjuk közepes méretű kockákra, majd forgassuk egybe kevés olajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és mézzel. Ezután öntsük sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent tepsire.

A csirkemellet is vágjuk közepes méretű kockákra, majd adjuk a tepsire helyezett sütőtökhöz.

A megtisztított kelkáposztát szedjük leveleire, és ízlés szerint adjuk a sütőtökhöz és a húshoz.

A tepsire helyezett zöldségeket és húst forgassuk egybe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre.

A kész fogásra morzsoljunk feta sajtot, ha szükséges, ízesítsük még sóval és borssal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük