Vajpuha csirkemell fokhagymás-spenótos tésztával: krémsajt is kerül a szószba
Ha laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, ez a tészta a tökéletes választás: tejszín helyett tejjel készül a szósz, hogy ne legyen tömény, de a spenót is feldobja.
A töltött csirkemell egyszerűen összedobható. A húsnak sokféle töltelék jól áll, lehet az paradicsomos vagy sajtos, de sokféle zöldség, fűszerek és még sonka is elfér benne. A töltött csirkemell bundát is kaphat, majd bő olajban aranybarnára sütheted, így már töltött rántott húst kínálhatsz a családnak.
Az alábbi csirkemell feta sajttal, mozzarellával, krémsajttal és spenóttal töltve csábít, így készítve valami fantasztikus. Lehet azonban még bőven fokozni az ízélményt, keverhetsz a töltelékbe néhány darab aszalt paradicsomot vagy olajban eltett paprikát. Ezektől a pluszoktól még fenségesebb a fogás.
Először a tölteléket készítsük el: a spenótot mossuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel. Ezután adjuk hozzá a feta sajtot, mozzarellát és a krémsajtot. Az egészet alaposan keverjük össze.
A sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és Cayenne-borsot fogassuk egybe.
A húst óvatosan kezdjük el félbevágni úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, a tölteléket bele tudjuk kanalazni. Mielőtt a tölteléket a húsba tennénk, az összekevert fűszerekkel szórjuk meg. Ezután töltsük meg a húst, majd fogvájóval rögzítsük.
A töltött csirkemellet kétféle módon is megsüthetjük. Ha van forró levegős sütőnk, akkor helyezzük a kosárba, fújjunk rá egy kevés olajat, és indítsuk azt a programot, ami csirkesütéshez javasolt. Ha nincs ilyen masinánk, akkor helyezzük a húst sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg egy kevés olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu