Sokzöldséges fajitas: fűszeres, mexikói egytálétel egyszerűen
A zöldséges, csicseriborsós egytálételt bármelyik hétköznap gyorsan összedobhatod, a fajitas fűszerkeverékkel pedig igazi mexikói hangulatot varázsolhatsz a konyhádba.
A fajitas, vagyis a csíkokra vágott, fűszeres hús az elmúlt években nagy kedvenccé vált, mivel a fogás egyszerűen összedobható. Bár tortillával szokás kínálni, rizzsel is érdemes kipróbálni. Sőt, bátran lehet játszani az alaprecepttel, és sokkal szaftosabban, tésztával egybeforgatva is mennyei.
Nálam a fajitas heti rendszerességgel előkerül, hisz tényleg pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom étek. Általában rizzsel vagy édesburgonya-hasábbal kínálom. Egyik nap azonban úgy döntöttem, hogy a kamrában megbújó paradicsompassatát is a húshoz és a paprikához keverem. Így sokkal szaftosabb lett, ezért tésztával egybeforgatva kínáltam.
Szuper tésztás fogás, és még másnap is finom! Persze, ha két napra tervezel vele, akkor a ragut és a tésztát ne keverd egybe, mert másnapra utóbbi megszívja magát, így nem lesz olyan élvezetes a fogás.
A fűszerezést érdemes ízlés szerint alakítani, az oregánó és a füstölt paprika is jól áll az ételnek. Paradicsomszósz helyett pedig tejszínnel is kipróbálható a recept.
A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockákra. A megtisztított hagymát és paprikákat vágjuk csíkokra.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Egy magas falú edényben forrósítsunk fel egy kevés olajat, majd dobjuk rá a húst, pirítsuk 10-15 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
Abba az edénybe, amelyben a hús sült, dobjuk bele a zöldségeket (hagyma, paprikák), és pirítsuk 8 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, Cayenne-borssal és fokhagymával. Ezután keverjük hozzá a húst és a paradicsompassatát, és főzzük még 10-15 percig.
A tésztát forgassuk egybe a raguval, majd kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors