Sokzöldséges fajitas: fűszeres, mexikói egytálétel egyszerűen

Fajitas csicseriborsoval
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldséges, csicseriborsós egytálételt bármelyik hétköznap gyorsan összedobhatod, a fajitas fűszerkeverékkel pedig igazi mexikói hangulatot varázsolhatsz a konyhádba.

A fajitas a mexikói konyha egyik alapvető és széles körben elterjedt fogása, amely jellemzően valamilyen grillezett húsból, felcsíkozott paprikából és hagymából áll, az ízeket pedig a jellegzetes fűszerkeverék dobja fel. 

Ebben a receptben a húst csicseriborsóval pótoltam, így vegánként és vegetáriánusként is bátran elkészítheted, de akkor is remek összeállítás, ha egyszerűen csak húsmentes vacsorára vágysz.

A fűszerkeveréket minden esetben magad állítsd össze, mert sokkal autentikusabb és intenzívebb lesz az étel íze, mint a bolti, előre csomagolt változatokkal.

Zöldséges fajitas

Fajitas csicseriborsoval 1

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db csicseriborsó-konzerv (kb. 300 g)
  • 0.5 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk szárított oregánó
  • 0.5 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk füstölt paprika
  • 0.25 tk chilipehely
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és a paprikákat, és magas hőfokon pirítsuk őket 4-5 percig, hogy a széleik aranybarnára piruljanak. 

Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, a fűszereket és a sót, és folyamatos keverés mellett pirítsuk össze további 4-5 perc alatt. Ha csípősebbre szeretnénk, adjunk hozzá extra chilipelyhet.

Ez a fajitas alapreceptje, kiegészítésként adhatunk hozzá további zöldségeket is, mint a kukorica vagy a borsó. 

Pirított tortillalapokba pakoljuk, salsaszósszal, guacamoléval, sajtszósszal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük