Tartalmas fajitas roppanós paprikával: mexikói ebéd gyorsan és egyszerűen

Fajitas
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fajitas egy abszolút könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ráadásul kiadós ebéd is. Készítsd elő a sütőkesztyűdet, mert ez egy igazán perzselő fogás lesz!

A fajitas szinte bármilyen hússal készülhet. Van, aki a tépett marhahúst, más pedig a csirkét részesíti előnyben. A mi választásunk ezúttal a sertéshasaaljára esett, amelyen a fűszerezéssel dobtunk igazán nagyot.

Ha időszűkében vagy, kész tortillalapokkal is dolgozhatsz, de ha több időd van, készítsd el házilag, úgy lesz az igazi az élmény!

Fajitas

fajitas

Hozzávalók 4 személyre

  • 450 g sertéshasaalja/marhahús
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk chilipor
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 1 ek sótlan vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancssárga pritaminpaprika
  • 8 lap tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk fel vékony szeletekre a hasaaljahúst/marhahúst. Szórjuk meg egy teáskanál sóval, egy teáskanál őrölt fekete borssal, az őrölt köménnyel és a chiliporral, majd alaposan forgassuk össze. 

Hagyjuk a húst 10 percig állni a fűszeres pácban. 

Az olajat hevítsük fel egy közepes serpenyőben, majd tegyük bele a felszeletelt, pácolt húst. 5-7 perc sütés után vegyük ki a húst a serpenyőből. 

A visszamaradt szaftos olajba tegyünk bele egy darab vajat. Ha megolvadt, tegyük bele a felaprított hagymát, és dinszteljük meg.

Amíg a hagyma üvegesre párolódik, vágjuk fel a paprikát és aprítsuk fel a fokhagymát. Ezután adjuk ezeket a hozzávalókat is a hagymához, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Pároljuk együtt őket kb. 5 percig. 

Ezután tegyük vissza a paprikás, hagymás alaphoz a korábban félretett, lepirított húst, és jól keverjük össze. 

Amíg a fűszerek átjárják a húst, egy másik, lapos serpenyőben melegítsük át a tortillalapok mindkét oldalát. 

Utolsó simításként a torillalapokat tegyük tányérokra, és merjük rá a húsos, zöldséges keveréket, majd tálaljuk forrón, ahogyan egy igazi tortillát szokás! 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük