
Tartalmas fajitas roppanós paprikával: mexikói ebéd gyorsan és egyszerűen

A fajitas egy abszolút könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ráadásul kiadós ebéd is. Készítsd elő a sütőkesztyűdet, mert ez egy igazán perzselő fogás lesz!
A fajitas szinte bármilyen hússal készülhet. Van, aki a tépett marhahúst, más pedig a csirkét részesíti előnyben. A mi választásunk ezúttal a sertéshasaaljára esett, amelyen a fűszerezéssel dobtunk igazán nagyot.
Ha időszűkében vagy, kész tortillalapokkal is dolgozhatsz, de ha több időd van, készítsd el házilag, úgy lesz az igazi az élmény!
-
2023-09-23 10:16:01
-
2023-09-21 10:32:02
-
2023-07-26 10:32:01
Fajitas

Hozzávalók 4 személyre
- 450 g sertéshasaalja/marhahús
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk chilipor
- 1 ek napraforgóolaj
- 1 ek sótlan vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancssárga pritaminpaprika
- 8 lap tortillalap
Elkészítés:
Vágjuk fel vékony szeletekre a hasaaljahúst/marhahúst. Szórjuk meg egy teáskanál sóval, egy teáskanál őrölt fekete borssal, az őrölt köménnyel és a chiliporral, majd alaposan forgassuk össze.
Hagyjuk a húst 10 percig állni a fűszeres pácban.
Az olajat hevítsük fel egy közepes serpenyőben, majd tegyük bele a felszeletelt, pácolt húst. 5-7 perc sütés után vegyük ki a húst a serpenyőből.
A visszamaradt szaftos olajba tegyünk bele egy darab vajat. Ha megolvadt, tegyük bele a felaprított hagymát, és dinszteljük meg.
Amíg a hagyma üvegesre párolódik, vágjuk fel a paprikát és aprítsuk fel a fokhagymát. Ezután adjuk ezeket a hozzávalókat is a hagymához, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Pároljuk együtt őket kb. 5 percig.
Ezután tegyük vissza a paprikás, hagymás alaphoz a korábban félretett, lepirított húst, és jól keverjük össze.
Amíg a fűszerek átjárják a húst, egy másik, lapos serpenyőben melegítsük át a tortillalapok mindkét oldalát.
Utolsó simításként a torillalapokat tegyük tányérokra, és merjük rá a húsos, zöldséges keveréket, majd tálaljuk forrón, ahogyan egy igazi tortillát szokás!
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!