Mutatós tortillalap spenóttal gyúrva: pillanatok alatt megsül
Pár alapvető hozzávaló kell csak a házi tortillalaphoz, viszont, ha picit izgalmasabban készítenéd el, víz helyett zöldségpürével gyúrd össze.
A fajitas szinte bármilyen hússal készülhet. Van, aki a tépett marhahúst, más pedig a csirkét részesíti előnyben. A mi választásunk ezúttal a sertéshasaaljára esett, amelyen a fűszerezéssel dobtunk igazán nagyot.
Ha időszűkében vagy, kész tortillalapokkal is dolgozhatsz, de ha több időd van, készítsd el házilag, úgy lesz az igazi az élmény!
Vágjuk fel vékony szeletekre a hasaaljahúst/marhahúst. Szórjuk meg egy teáskanál sóval, egy teáskanál őrölt fekete borssal, az őrölt köménnyel és a chiliporral, majd alaposan forgassuk össze.
Hagyjuk a húst 10 percig állni a fűszeres pácban.
Az olajat hevítsük fel egy közepes serpenyőben, majd tegyük bele a felszeletelt, pácolt húst. 5-7 perc sütés után vegyük ki a húst a serpenyőből.
A visszamaradt szaftos olajba tegyünk bele egy darab vajat. Ha megolvadt, tegyük bele a felaprított hagymát, és dinszteljük meg.
Amíg a hagyma üvegesre párolódik, vágjuk fel a paprikát és aprítsuk fel a fokhagymát. Ezután adjuk ezeket a hozzávalókat is a hagymához, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Pároljuk együtt őket kb. 5 percig.
Ezután tegyük vissza a paprikás, hagymás alaphoz a korábban félretett, lepirított húst, és jól keverjük össze.
Amíg a fűszerek átjárják a húst, egy másik, lapos serpenyőben melegítsük át a tortillalapok mindkét oldalát.
Utolsó simításként a torillalapokat tegyük tányérokra, és merjük rá a húsos, zöldséges keveréket, majd tálaljuk forrón, ahogyan egy igazi tortillát szokás!
Fotó: Getty Images