Izgalmas street food Japánból: pankomorzsába forgatott hús kerül a szendvicsbe
A rántott húst mindenki szereti, ahogy a frissensülttel megpakolt szendvicset is, a japán verziót pedig imádni fogod.
A könnyen elkészíthető csirkés szendvicset a csirkefajitas és a philadelphia cheesesteak inspirálták. A fajitas a mexikói konyha kedvence, a philadelphia cheesesteak pedig igazi amerikai street food. Mindkét recept eredetileg marhahússal készül, de csirkével is működnek.
A receptben csirkemellet ajánlok, de úgy is kipróbálhatod, hogy fele csirkemellből és fele csirkecombfiléből készül, sőt, akár pulykahússal is összedobhatod. A szendvicsbe szósz is kerülhet, mehet bele majonéz vagy BBQ-szósz, ezektől még gazdagabb ízű és szaftosabb.
A hagymát és a paprikát tisztítsuk meg, majd vágjuk csíkokra.
A húst tetszés szerint csíkozzuk fel. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, Cayenne-borssal, majd kevés olajon pirítsuk meg (10-15 perc alatt). Ezután adjuk hozzá az előkészített zöldségeket, és pirítsuk még 5-10 percig.
A választott pékárut (zsemle, kifli, bagett) vágjuk félbe, majd pakoljuk bele a pirított húst és a paprikát. Ezután szórjuk meg sajttal, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 5-10 percig süssük még, amíg a sajt szépen megolvad a szendvicsen.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu