Kiadós, fűszeres csirkés szendvics: sok sajt pirul a tetején

2
Nyomtatás
Csirkés szendvics cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos szendvicsbe pirult, fűszeres csirkehús és paprika kerül, majd jó sok sajttal sül készre a sütőben. Ez a szendvics tökéletes bármilyen étkezésre.

A könnyen elkészíthető csirkés szendvicset a csirkefajitas és a philadelphia cheesesteak inspirálták. A fajitas a mexikói konyha kedvence, a philadelphia cheesesteak pedig igazi amerikai street food. Mindkét recept eredetileg marhahússal készül, de csirkével is működnek.

Így is lehet!

A receptben csirkemellet ajánlok, de úgy is kipróbálhatod, hogy fele csirkemellből és fele csirkecombfiléből készül, sőt, akár pulykahússal is összedobhatod. A szendvicsbe szósz is kerülhet, mehet bele majonéz vagy BBQ-szósz, ezektől még gazdagabb ízű és szaftosabb.

Csirkés szendvics

Csirkés szendvics ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej hagyma
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 80 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • kevés olaj
  • 6 darab zsemle
  • 200 g sajt
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a paprikát tisztítsuk meg, majd vágjuk csíkokra.

A húst tetszés szerint csíkozzuk fel. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, Cayenne-borssal, majd kevés olajon pirítsuk meg (10-15 perc alatt). Ezután adjuk hozzá az előkészített zöldségeket, és pirítsuk még 5-10 percig.

A választott pékárut (zsemle, kifli, bagett) vágjuk félbe, majd pakoljuk bele a pirított húst és a paprikát. Ezután szórjuk meg sajttal, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 5-10 percig süssük még, amíg a sajt szépen megolvad a szendvicsen.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon