
Ragacsos gesztenyés brownie rengeteg csokival: így még finomabb a tészta

A brownie akkor az igazi, ha belül ragacsos, szinte krémes, kívül pedig roppanós: ez a gesztenyés változat biztosan jól fog sikerülni!
Brownie-t készíteni nem nagy ördöngösség, csak egy dologra kell figyelni, mégpedig arra, hogy ne süsd túl! 20 perc után érdemes tűpróbával ellenőrizni, de ne várd meg, míg teljesen tiszta lesz a sütibe szúrt villa vagy kés: akkor jó, mikor még egy kevés morzsa marad rajta. Ahogy majd hűl, megköt a csoki és a vaj a brownie-ban, szépen lehet majd szeletelni.
Az alábbi verzió gesztenyével készül: ehhez használhatsz natúr és ízesített masszát is, de utóbbi esetben csökkentsd kicsit a cukor mennyiségét. A kész sütit kávé mellé vagy tejszínhabbal megkoronázva érdemes kínálni.
-
2023-11-29 06:30:01
-
2023-11-10 07:32:01
-
2023-11-05 08:36:01
Csokis-gesztenyés brownie

Hozzávalók 16 szelethez
- 180 g vaj
- 180 g étcsokoládé
- 150 g nádcukor
- 250 g gesztenyemassza (natúr)
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 20 g kakaópor
- 100 g liszt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az étcsokit és a vajat vágjuk kockákra, majd vízgőz fölött olvasszuk meg őket.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a cukrot. Ha elvegyült benne, robotgép segítségével keverjük bele a gesztenyemasszát is, végül a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaót és a sót is, forgassuk egybe.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 23x23 centis tepsibe, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor még picit morzsás, akkor jó.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!