Ragacsos gesztenyés brownie rengeteg csokival: így még finomabb a tészta

gesztenyes-brownie2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A brownie akkor az igazi, ha belül ragacsos, szinte krémes, kívül pedig roppanós: ez a gesztenyés változat biztosan jól fog sikerülni!

Brownie-t készíteni nem nagy ördöngösség, csak egy dologra kell figyelni, mégpedig arra, hogy ne süsd túl! 20 perc után érdemes tűpróbával ellenőrizni, de ne várd meg, míg teljesen tiszta lesz a sütibe szúrt villa vagy kés: akkor jó, mikor még egy kevés morzsa marad rajta. Ahogy majd hűl, megköt a csoki és a vaj a brownie-ban, szépen lehet majd szeletelni.

Az alábbi verzió gesztenyével készül: ehhez használhatsz natúr és ízesített masszát is, de utóbbi esetben csökkentsd kicsit a cukor mennyiségét. A kész sütit kávé mellé vagy tejszínhabbal megkoronázva érdemes kínálni. 

Csokis-gesztenyés brownie

gesztenyes-brownie

Hozzávalók 16 szelethez

  • 180 g vaj
  • 180 g étcsokoládé
  • 150 g nádcukor
  • 250 g gesztenyemassza (natúr)
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 20 g kakaópor
  • 100 g liszt
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az étcsokit és a vajat vágjuk kockákra, majd vízgőz fölött olvasszuk meg őket.

Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a cukrot. Ha elvegyült benne, robotgép segítségével keverjük bele a gesztenyemasszát is, végül a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaót és a sót is, forgassuk egybe.

Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 23x23 centis tepsibe, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor még picit morzsás, akkor jó.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük