
Ellenállhatatlan csokis-málnás brownie: a tésztája nagyon lágy

A csokiban gazdag, ragacsos brownie-tésztát érdemes szezonális gyümölccsel gazdagítva összedobni. Mi most édes málnával próbáltuk ki.
A roppanós tetejű, lágy belsejű sütemény elkészítése nem igényel nagy sütési tapasztalatot, kezdők is sikerrel tálalhatják. A finomság többféle recept szerint készülhet, a legnépszerűbb fajtái a sötét és világos tésztájú. A világos a színe miatt szőke brownie néven ismert. Legyen sötét vagy szöszi, a tésztát rengetegféle plusz alapanyaggal lehet feldobni.
A brownie-t szülőföldjén, Amerikában szeretik fagyival kínálni, vagy valamilyen édes mázzal bevonni. Ahogy már említettem, a tészta a csoki mellett sok plusszal gazdagítható. Szezonális gyümölcsökkel ajánlott kipróbálni, az illatos málna remekül érvényesül a csokis tésztában. Tálalásnál jöhet a fagyi is a tetejére, vagy tejszínhab, de mindenféle extra kalória nélkül is csodás.
-
2023-09-14 08:32:01
-
2023-08-15 10:16:02
-
2023-08-06 07:50:01
Csokis-málnás brownie

Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg málna
- 20 dkg csoki
- 20 dkg vaj
- 4 darab tojás
- 18 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 20 g kakaó
Elkészítés:
A málnát mossuk meg.
A csokit daraboljuk fel, majd a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk egybe, tegyük félre picit hűlni.
A tojásokat a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a lisztet, sót, sütőport, kakaót és a csokis keveréket is forgassuk a tojásoshoz.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (méret: 35x25 cm-es), majd szórjuk a tetejére a málnát. A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!