Ellenállhatatlan csokis-málnás brownie: a tésztája nagyon lágy

Csokis-málnás brownie cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokiban gazdag, ragacsos brownie-tésztát érdemes szezonális gyümölccsel gazdagítva összedobni. Mi most édes málnával próbáltuk ki.

A roppanós tetejű, lágy belsejű sütemény elkészítése nem igényel nagy sütési tapasztalatot, kezdők is sikerrel tálalhatják. A finomság többféle recept szerint készülhet, a legnépszerűbb fajtái a sötét és világos tésztájú. A világos a színe miatt szőke brownie néven ismert. Legyen sötét vagy szöszi, a tésztát rengetegféle plusz alapanyaggal lehet feldobni.

A brownie-t szülőföldjén, Amerikában szeretik fagyival kínálni, vagy valamilyen édes mázzal bevonni. Ahogy már említettem, a tészta a csoki mellett sok plusszal gazdagítható. Szezonális gyümölcsökkel ajánlott kipróbálni, az illatos málna remekül érvényesül a csokis tésztában. Tálalásnál jöhet a fagyi is a tetejére, vagy tejszínhab, de mindenféle extra kalória nélkül is csodás.

Csokis-málnás brownie

Csokis-málnás brownie ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg málna
  • 20 dkg csoki
  • 20 dkg vaj
  • 4 darab tojás
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 20 g kakaó
Recept idők

Elkészítés:

A málnát mossuk meg.

A csokit daraboljuk fel, majd a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk egybe, tegyük félre picit hűlni.

A tojásokat a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a lisztet, sót, sütőport, kakaót és a csokis keveréket is forgassuk a tojásoshoz.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (méret: 35x25 cm-es), majd szórjuk a tetejére a málnát. A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük