Kívül ropogós, belül puha pöfeteg keksz: a fehér csokis, ünnepi változat
Az amerikai pöfeteg vagy ráncos keksz fehér csokival is mennyei, és jól mutat a többi karácsonyi süti között.
Ez a csokis pöfeteg nem hétköznapi kombinációban készül, hiszen a tésztájába mentakivonat is kerül. Az after eight-et idéző ízvilággal és illattal igazi ünnepi hangulatot varázsolhatsz a konyhádba, mindezt fél óra munkával.
A pöfetegkekszekhez hasonlóan ez a változat is mesésen puhára és kissé ragacsosra sül, a különleges megjelenését pedig a berepedezett felszíne adja. A sütemény nem tartalmaz tojást vagy tejtermékeket, így növényi étrendbe is beilleszthető.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a vajalternatívát keverjük fehéredésig a cukorral, majd keverjük hozzá a kókuszjoghurtot, a vaníliakivonatot, a mentakivonatot, végül pedig forgassuk bele a lisztes keveréket. Takarjuk le a tálat fóliával, és 2 órát hűtőben pihentessük.
A dermedt tésztából szaggassunk evőkanálnyi mennyiségeket, formázzunk belőlük golyókat, és alaposan forgassuk bele a porcukorba. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 175 fokra előmelegített sütőben süssük meg 12-13 perc alatt.
Vegyük ki a sütőből, 2-3 percig hagyjuk hűlni, majd teljes kihűlésig helyezzük át a kekszeket hűtőrácsra.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu