Könnyed, mégis laktató cukkinis-padlizsános tészta: kezdők is elkészíthetik

Cukkinis-padlizsanos teszta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukkini vitathatatlanul a nyári szezon sztárzöldsége, padlizsánnal kombinálva pedig egyenesen verhetetlen. Így készíts könnyed, krémes és laktató fogást belőlük.

Ha eleged van a nehéz húsokból, akkor kedvenc tésztafélédet az alábbi könnyed zöldségraguval is kombinálhatod, amit vacsorára is bátran ehetsz. Garantáltan nem fekszi meg a gyomrodat.

Könnyen és gyorsan elkészítheted, ráadásul ínycsiklandó és mutatós lesz az eredmény, amit a vendégeknek is bátran felszolgálhatsz. Az intenzívebb ízekért friss bazsalikomot használj!

Cukkinis-padlizsános tészta

Cukkinis-padlizsanos teszta1

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g fussili vagy más száraztészta
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 db nagy padlizsán
  • 1 csomó zöldhagyma (kb. 5 szál)
  • 500 g paradicsom
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet szárított chilipaprika
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 tk cukor
  • 1 dl víz
  • 2 db közepes cukkini
  • 1 csokor friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát tegyük forrásban lévő sós vízbe, és kezdjük főzni.

A padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra, majd magas hőfokon, 3 evőkanál olajon pirítsuk aranybarnára. Szedjük ki őket egy tálba, a hőfokot vegyük vissza közepesre, majd ugyanabban az edényben 2 evőkanál olajon kezdjük párolni az apróra vágott zöldhagymát. Amikor enyhén megfonnyadtak, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a sót, a chilit, a kakukkfüvet, a cukrot és a vizet, és pároljuk 10 percig.

Ha kellően redukálódott a paradicsomszószunk, visszatehetjük a padlizsánkockákat, és hozzáadhatjuk a kockákra vágott cukkinit is. Fedjük le az edényt, és legfeljebb 10 percig főzzük, hogy a cukkini kellemesen roppanós maradjon.

Adjuk hozzá az időközben megfőtt tésztát, és 4-5 evőkanálnyit a tészta levéből. Így sűrítőanyag nélkül fog besűrűsödni a szószunk. Fedő alatt főzzük még 5 percet, szórjuk bele az apróra vágott bazsalikomot, és pihentessük még 5 percet. 

Friss bazsalikomlevelekkel és durvára vágott zöldhagymaszárral tálaljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük