Pompás cukkinis palacsintatorony: gazdag töltelékkel kerül az asztalra

Cukkinis palacsintatorony cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A reszelt cukkiniből csodás sós palacsinta készülhet, mely magában falatozva is tökéletes, de töltelékkel is kínálható.

A cukkinis palacsinta tésztája picit vastagabb, mint a hagyományos változaté, úgyhogy nem érdemes azzal összehasonlítani. A masszát bátran lehet ízesíteni, friss fűszernövényekkel még finomabb, de 1-2 maréknyi reszelt parmezán is elfér benne. A kisütött finomságot hidegen és melegen is jólesik falatozni.

A tészta mindenféle plusz nélkül is finom, ám ha igazán különlegesen kínálnád, akkor építs belőle palacsintatornyot, melyet töltelékkel rétegezz.

Mi legyen a töltelék?

A fokhagymás tejföl remekül passzol a tésztához. A receptben reszelt sajt és paradicsom is gazdagítja, de mással is érdemes kipróbálni: paradicsom helyett használj sonkát, de elegánsabb irányba is viheted, ha füstölt lazacszeleteket választasz.

Cukkinis palacsintatorony

Cukkinis palacsintatorony ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 60 dkg cukkini
  • 35 dkg liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 darab tojás
  • víz szükség szerint (1-2 dl)
  • olaj a sütéshez (kevés)

Töltelék:

  • 5 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
  • 500 g paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd forgassuk egybe a liszttel, sóval, borssal, tojással és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk.

A masszát forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük ki, mint ahogy a palacsintát szokás.

A tejfölt a reszelt fokhagymával és a finomra aprított petrezselyemmel keverjük össze.

A megtisztított paradicsomokat vágjuk félbe.

A palacsintákat kezdjük el rétegezni: kenjük meg tejföllel, szórjunk rá kevés reszelt sajtot és a paradicsomokat is helyezzük rá. A palacsintatoronyt tejföllel megkenve és paradicsommal megkoronázva zárjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük