Kiadós, darált hússal töltött gomba: sok sajttal igazán finom
A gomba nem csak rántva finom, sütőbe tolva, hússal töltve is érdemes kipróbálni, a végeredmény csodás lesz.
A padlizsán és a darált hús remek párost alkotnak, rengeteg izgalmas receptben lehet őket házasítani. Az egyik legfenségesebb a darált hússal töltött padlizsántekercs.
A töltelék fűszerezése rengeteg lehetőséget rejt magában, ajánlott reszelt sajttal vagy pikánsabb aromákkal gazdagítani. Sőt, még paradicsommártással nyakon öntve is a sütőbe küldheted, úgy főtt tésztát is kínálhatsz mellé.
A padlizsánt mossuk meg, a szárát vágjuk le, és hosszában vágjunk belőle 1 cm vastagságú szeleteket.
A padlizsánszeleteket sózzuk le, és tegyük félre 30 percre.
Amíg a padlizsánszeletek lesózva pihennek, addig a darált húst tegyük keverőtálba, és adjunk hozzá sót, borsot, oregánót, tojást, sűrített paradicsomot, zsemlemorzsát és fokhagymát, keverjük össze alaposan az alapanyagokat.
A padlizsánszeletekről itassuk fel papírtörlővel a kiengedett folyadékot, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben oldalanként süssük néhány percig a zöldséget.
A darált húsból formázzunk kis hengereket, majd helyezzük a padlizsánra, és tekerjük fel.
A padlizsántekercseket sorakoztassuk olajjal kikent tepsibe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu