Ecetes paradicsomsaláta friss zöldfűszerekkel: minél tovább áll, annál finomabb

paradicsomsalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kevés hozzávalóból is isteni salátát készíthetsz, csak figyelj az alapanyagok minőségére, és tökéletes lesz!

Még az olyan egyszerű ételeket is, mint a paradicsomsaláta, a köbre emelheti egy finom öntet, de a pár órás pihentetés is sokat dob rajta. Az alábbi receptben vörösborecetes-olívaolajos-zöldfűszeres dresszinget kap a zöldség, majd a hűtőben érnek össze az ízek.

Mivel minimalista, kevés hozzávalós receptről van szó, fontos, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozz: a paradicsom legyen érett, édes, magyar, az olívaolaj extraszűz, a zöldfűszerek frissek. Ha erre odafigyelsz, hihetetlen finom salátát tálalhatsz. 

Ecetes-zöldfűszeres paradicsomsaláta

paradicsomsalata2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg édes, érett paradicsom
  • 80 ml extraszűz olívaolaj
  • 60 ml vörösborecet
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss, aprított petrezselyem
  • 1 ek friss, aprított bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ki a csumájukat, majd vágjuk őket kb. 1 centi vastag szeletekre. Rendezzük őket egy jénaiba.

A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk nagyon finomra, a fokhagymát reszeljük le.

Keverjük össze egy kis tálban az olajat, az ecetet, a hagymákat, a zöldfűszereket, majd sózzuk-borsozzuk az öntetet. 

Öntsük a paradicsomkarikákra, majd fedjük le, tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.

Húsok mellé, az öntettel meglocsolva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük