Tésztabundában sült karfiolfalatok: édes-savanyú máz borítja a zöldséget

edes-savanyu-karfiol2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ázsiai konyha ízei dominálnak ebben az ételben, a karfiolt egészen új szintre emelheted, ha ezt a receptet készíted el.

Ha szereted az ázsiai konyhát, ezt az édes-savanyú szószba forgatott karfiolt is imádni fogod! A zöldség először tésztabundában sül, utána kapja meg az ízbomba, kissé ragacsos mázat. 

A recept elkészítése nem nagy ördöngösség, akár kezdőként is nekiállhatsz, sem a karfiol, sem a szósz összeállítása nem bonyolult. Ha kedveled a csípős ízeket, a szószba nyugodtan keverj egy kevés chiliszószt vagy -pelyhet is, úgy tüzesebb lesz a végeredmény. 

Ebből a karfiolból mindig annyit érdemes készíteni, amennyi rögtön el is fogy, frissen a bunda még ropogós, a máz pedig ragacsos, tökéletes lesz az összhatás.

Édes-savanyú karfiolfalatok

edes-savanyu-karfiol

Hozzávalók 4 személyre

Karfiol:

  • 1 fej karfiol
  • 140 g liszt
  • 250 ml tej
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors

Szósz:

  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml rizsecet
  • 80 ml alaplé/víz
  • 1 ek szezámolaj
  • 100 g barna cukor
  • 1 ek keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Egy tálban keverjük csomómentesre a lisztet, tejet, sót, borsot. A karfiolrózsákat mártsuk bele ebbe a keverékbe, majd tegyük őket az előkészített tepsire.

Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg szépen megpirul rajta a bunda. Félidőben forgassuk át.

A szósz hozzávalóit melegítsük össze egy kis lábasban. Mikor forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük 2-3 percig.

A karfiolokra öntsük rá a szószt, forgassuk vele egybe, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük