Tésztabundában sült karfiolfalatok: édes-savanyú máz borítja a zöldséget
Az ázsiai konyha ízei dominálnak ebben az ételben, a karfiolt egészen új szintre emelheted, ha ezt a receptet készíted el.
Ha szereted az ázsiai konyhát, ezt az édes-savanyú szószba forgatott karfiolt is imádni fogod! A zöldség először tésztabundában sül, utána kapja meg az ízbomba, kissé ragacsos mázat.
A recept elkészítése nem nagy ördöngösség, akár kezdőként is nekiállhatsz, sem a karfiol, sem a szósz összeállítása nem bonyolult. Ha kedveled a csípős ízeket, a szószba nyugodtan keverj egy kevés chiliszószt vagy -pelyhet is, úgy tüzesebb lesz a végeredmény.
Ebből a karfiolból mindig annyit érdemes készíteni, amennyi rögtön el is fogy, frissen a bunda még ropogós, a máz pedig ragacsos, tökéletes lesz az összhatás.
Édes-savanyú karfiolfalatok
Hozzávalók 4 személyre
Karfiol:
- 1 fej karfiol
- 140 g liszt
- 250 ml tej
- 0.5 tk só
- 0.5 tk bors
Szósz:
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml rizsecet
- 80 ml alaplé/víz
- 1 ek szezámolaj
- 100 g barna cukor
- 1 ek keményítő
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük csomómentesre a lisztet, tejet, sót, borsot. A karfiolrózsákat mártsuk bele ebbe a keverékbe, majd tegyük őket az előkészített tepsire.
Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg szépen megpirul rajta a bunda. Félidőben forgassuk át.
A szósz hozzávalóit melegítsük össze egy kis lábasban. Mikor forr, vegyük lejjebb a lángot, gyöngyözve főzzük 2-3 percig.
A karfiolokra öntsük rá a szószt, forgassuk vele egybe, majd rögtön kínáljuk.
-
2024-03-20 06:32:01
-
2024-03-07 06:30:02
-
2024-03-01 10:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!