Sűrű répakrémleves sok gyömbérrel: immunerősítőnek is beillik
Készíts melengető krémlevest a náthaszezonra: répa és gyömbér az alapja, és még a kalóriatartalma is alacsony!
Könnyed, mégis laktató ebédre vágysz, ami gyorsan kész és elronthatatlan? Ez a recept a tökéletes választás: a leves a zöldségektől sűrű, krémes és tartalmas, és ha pirítóst is kínálsz mellé, egész biztosan nem lesz szükséged második fogásra.
Bár az intenzívebb ízek kedvéért sok receptben a zöldségek sütőben pirulnak, mielőtt a levesbe kerülnének, mi most egy egyszerűsített változatot mutatunk, amivel rengeteg időt megspórolhatsz, mégsem lesz hiányérzeted! Az ízekről ugyanis ebben az esetben a melegítő fűszerek gondoskodnak, mint a fahéj és a gyömbér, ezektől lesz enyhén csípős, picit pikáns az összhatás.
Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A répát és az édesburgonyát pucoljuk meg, előbbit vágjuk karikákra, utóbbit kockákra.
Az olajat forrósítsuk fel egy lábasban, dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük addig, míg teljesen puha lesz. Ekkor adjuk hozzá a gyömbért és a fahéjat, keverjük alaposan egybe. Dobjuk rá a répát és a krumplit is, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, forrásig melegítsük.
Vegyük kicsire a lángot, fedjük le a lábast, majd főzzük 25-30 percig, míg minden zöldség megpuhul.
Ekkor botmixerrel pürésítsük a levest. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Rögtön tálaljuk, ízlés szerint tejfölt vagy tejszínt is kanalazhatunk rá.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu