Sűrű répakrémleves sok gyömbérrel: immunerősítőnek is beillik
Készíts melengető krémlevest a náthaszezonra: répa és gyömbér az alapja, és még a kalóriatartalma is alacsony!
A krémlevesek az őszi és téli időszak vitathatatlan sztárjai, hiszen különösen jólesnek a hűvösebb hónapokban. Ha úgy hiszed, hogy már minden variációban kipróbáltad őket, akkor mutatok egy olyat, amivel valószínűleg még nem találkoztál. Az izgalmas kombinációban a répa és a gyömbér a két főszereplő, és ketten együtt még a náthával is felveszik a harcot.
A gyömbér és a sárgarépa kombinációja nem új keletű dolog nálunk, hiszen ebben a céklás vagy ebben a kurkumás ivólében is megtalálható mindkettő. Ha pedig szeretnéd igazán hatékonyan kiaknázni a gyömbér vírsusölő hatását, akkor ezt a mézzel és citrommal kombinált reszelt gyömbért is készítsd el.
Gyömbéres répakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 30 g gyömbér apróra vágva
- 2 tk kurkuma
- 1 tk pirospaprika
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk só
- 0.25 tk bors
- 500 g sárgarépa felkarikázva
- 300 g krumpli felkockázva
- 500 ml zöldségalaplé
- 400 ml konzerves kókusztej
- 1 ek citromlé
- 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
Elkészítés:
A hagymát 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk további 1-2 percig. Adjuk hozzá a fűszereket (kurkuma, pirospaprika, chilipehely, só, bors), a répát és a krumplit, és öntsük fel az alaplével.
Közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a kókusztejet és a citromlevet, forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel dolgozzuk krémesre.
Friss korianderrel vagy petrezselyemmel és ezzel a fokhagymás házi krutonnal fogyasszuk.
-
2024-04-26 08:32:02
-
2024-04-17 08:32:02
-
2024-04-14 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!