Sűrű répakrémleves sok gyömbérrel: immunerősítőnek is beillik

Gyomberes-repakremleves-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts melengető krémlevest a náthaszezonra: répa és gyömbér az alapja, és még a kalóriatartalma is alacsony!

A krémlevesek az őszi és téli időszak vitathatatlan sztárjai, hiszen különösen jólesnek a hűvösebb hónapokban. Ha úgy hiszed, hogy már minden variációban kipróbáltad őket, akkor mutatok egy olyat, amivel valószínűleg még nem találkoztál. Az izgalmas kombinációban a répa és a gyömbér a két főszereplő, és ketten együtt még a náthával is felveszik a harcot.

A gyömbér és a sárgarépa kombinációja nem új keletű dolog nálunk, hiszen ebben a céklás vagy ebben a kurkumás ivólében is megtalálható mindkettő. Ha pedig szeretnéd igazán hatékonyan kiaknázni a gyömbér vírsusölő hatását, akkor ezt a mézzel és citrommal kombinált reszelt gyömbért is készítsd el.

Gyömbéres répakrémleves

Gyomberes-repakremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 30 g gyömbér apróra vágva
  • 2 tk kurkuma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 tk
  • 0.25 tk bors
  • 500 g sárgarépa felkarikázva
  • 300 g krumpli felkockázva
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk további 1-2 percig. Adjuk hozzá a fűszereket (kurkuma, pirospaprika, chilipehely, só, bors), a répát és a krumplit, és öntsük fel az alaplével.

Közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a kókusztejet és a citromlevet, forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel dolgozzuk krémesre.

Friss korianderrel vagy petrezselyemmel és ezzel a fokhagymás házi krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük