Ropogós, tepsis édesburgonya: szuper alternatíva sült krumpli helyett
Cseréld le a sült krumplit erre a fűszeres édesburgonyára, amely bő olaj helyett sütőben sül ropogósra!
A ropogós, sütőben sült édesburgonya nem álom többé, és egy egyszerű hozzávalóval bő olaj nélkül is könnyedén elkészítheted. Így nemcsak az olajon spórolhatsz, hanem sokkal egészségesebb és szívbarátabb lesz a harapnivaló.
Az ehhez szükséges hozzávaló pedig nem más, mint a kukoricakeményítő, amelybe a fűszerek is kerülnek. Ezzel a módszerrel egyébként nemcsak édesburgonyát süthetsz, hanem krumplit, céklát, zellert, répát és más keményebb zöldségeket is.
Sütőben sült édesburgonya
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 nagyobb édesburgonya (kb. 500 g meghámozva)
- 2 ek kukoricakeményítő
- 0.5 tk só
- 1 tk pirospaprika
- 0.5 tk őrölt rozmaring
- 0.5 tk fokhagyma-granulátum
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk csíkokra. Helyezzük egy tál hideg vízbe, és hagyjuk ázni fél órát.
Szűrjük le, és egy tiszta konyharuhával töröljük teljesen szárazra. Tegyük vissza a tálba, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a fűszereket és az olívaolajat, és forgassuk össze, hogy a krumplit mindenhol átjárják.
Helyezzük a csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára 200 fokra előmelegített sütőben. Fogyasszuk köretként, vagy tetszőleges mártogatós mellé.
-
2024-03-09 10:16:01
-
2024-03-04 10:16:02
-
2024-02-10 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!