Ropogós, tepsis édesburgonya: szuper alternatíva sült krumpli helyett

Tepsis-edesburgonya-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Cseréld le a sült krumplit erre a fűszeres édesburgonyára, amely bő olaj helyett sütőben sül ropogósra!

A ropogós, sütőben sült édesburgonya nem álom többé, és egy egyszerű hozzávalóval bő olaj nélkül is könnyedén elkészítheted. Így nemcsak az olajon spórolhatsz, hanem sokkal egészségesebb és szívbarátabb lesz a harapnivaló.

Az ehhez szükséges hozzávaló pedig nem más, mint a kukoricakeményítő, amelybe a fűszerek is kerülnek. Ezzel a módszerrel egyébként nemcsak édesburgonyát süthetsz, hanem krumplit, céklát, zellert, répát és más keményebb zöldségeket is.

Sütőben sült édesburgonya

Tepsis-edesburgonya

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 nagyobb édesburgonya (kb. 500 g meghámozva)
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 0.5 tk
  • 1 tk pirospaprika
  • 0.5 tk őrölt rozmaring
  • 0.5 tk fokhagyma-granulátum
  • 3 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk csíkokra. Helyezzük egy tál hideg vízbe, és hagyjuk ázni fél órát.

Szűrjük le, és egy tiszta konyharuhával töröljük teljesen szárazra. Tegyük vissza a tálba, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a fűszereket és az olívaolajat, és forgassuk össze, hogy a krumplit mindenhol átjárják.

Helyezzük a csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára 200 fokra előmelegített sütőben. Fogyasszuk köretként, vagy tetszőleges mártogatós mellé.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük