Pihe-puha édesburgonyás kenyér: garantáltan megédesíti a reggeledet

7
Nyomtatás
edesburgonyas-kenyer
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Biztos veled is előfordult már, hogy megmaradt egy kevés a köretből. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk, amelyben a főtt édesburgonyát használjuk fel kenyér készítéséhez.

Kenyeret ma már szinte bármilyen lisztből és egyéb hozzávalóból készíthetsz, kerülhet bele cheddar sajt, fűszerek, krumpli, magvak, szinte bármi.

Ezúttal a maradék, főtt édesburgonyát építjük be egy kenyérreceptbe, hogy semmi se vesszen kárba. Kerül még bele barna cukor, narancslé, vaníliakivonat, őrölt fahéj, szegfűszeg és szerecsendió is, hogy igazán különleges, édes kenyér készüljön belőle.

Édesburgonyás kenyér

edesburgonyas-kenyer

Hozzávalók 2 kenyérhez

  • 200 g kristálycukor
  • 150 g barna cukor
  • 160 ml narancslé
  • 160 ml olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 450 g édesburgonya-püré
  • 400 g búzaliszt
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 1 tk.
  • 3 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 0.5 tk. őrölt szegfűszeg
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13 cm-es kenyérsütő formát.

Egy keverőtálban keverjük össze a cukrokat, a narancslevet, az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot és az édesburgonyát.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a maradék száraz hozzávalókat.

Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz és keverjük össze, de csak óvatosan, nehogy túlkeverjük.

Ezután öntsük bele a tészta felét az előkészített sütőformába. Két kenyér fog kijönni ebből az adagból.

A kenyeret süssük kb. 60-65 percig, vagy amíg a fogpiszkálótesztnél a tészta már nem tapad rá arra.

A kész kenyeret hagyjuk kihűlni, mielőtt kifordítanánk a formából, majd már szeletelhetjük is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon