![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Ez a lenmagos kenyér kevés szénhidrátot tartalmaz, de tele van rostokkal, és nagyon laktató: ketogén diétába is beilleszthető!
Kenyeret ma már szinte bármilyen lisztből és egyéb hozzávalóból készíthetsz, kerülhet bele cheddar sajt, fűszerek, krumpli, magvak, szinte bármi.
Ezúttal a maradék, főtt édesburgonyát építjük be egy kenyérreceptbe, hogy semmi se vesszen kárba. Kerül még bele barna cukor, narancslé, vaníliakivonat, őrölt fahéj, szegfűszeg és szerecsendió is, hogy igazán különleges, édes kenyér készüljön belőle.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13 cm-es kenyérsütő formát.
Egy keverőtálban keverjük össze a cukrokat, a narancslevet, az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot és az édesburgonyát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a maradék száraz hozzávalókat.
Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz és keverjük össze, de csak óvatosan, nehogy túlkeverjük.
Ezután öntsük bele a tészta felét az előkészített sütőformába. Két kenyér fog kijönni ebből az adagból.
A kenyeret süssük kb. 60-65 percig, vagy amíg a fogpiszkálótesztnél a tészta már nem tapad rá arra.
A kész kenyeret hagyjuk kihűlni, mielőtt kifordítanánk a formából, majd már szeletelhetjük is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu