
Pirosra sült csirkecomb krumplival sütve: egyszerű és nagyon finom
Az egytepsis fogás hihetetlenül finom, a hús szaftos és ízletes, a krumpli pedig vajpuhára sül.
Egytepsis ételt készíteni mindig öröm, könnyedén lerövidítheted vele a konyhában töltött időt. Bármilyen hússal és zöldségkeverékkel összeállíthatod, így minden évszakban szezonális lehet.
Ezúttal egy csirkemellfalatokkal feldobott, vegyes zöldségekkel sült egytepsis receptet mutatunk, amelybe édesburgonya, sárgarépa, cukkini és lila hagyma is kerül.
A zöldségeket pucoljuk, illetve tisztítsuk meg. A krumplikat vágjuk fel hasábokra. A hagymát vágjuk 4- vagy 6-felé. A cukkinit karikázzuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. A sárgarépát vágjuk 4-6 darabra. A gombákat mossuk meg és csepegtessük le, ezután negyedeljük fel őket.
A csirkemelleket vágjuk kisebb kockákra.
Egy nagy tepsibe szórjuk bele a feldarabolt zöldségeket és a csirkét is.
Ezután adjuk hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat, majd kézzel alaposan keverjük össze a zöldségeket és a húst.
190 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig.
A végén kapcsolhatunk rá grillfokozatot is, hogy a zöldségek még pirultabbak legyenek.
A kész fogást rögtön tálalhatjuk is.
Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu