Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

1
Nyomtatás
egytepsis-csirkefalatok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ebben a szuper, egytepsis fogásban csirkemell sül vegyes zöldségágyon, amely akár főételként, akár köretként is tökéletes.

Egytepsis ételt készíteni mindig öröm, könnyedén lerövidítheted vele a konyhában töltött időt. Bármilyen hússal és zöldségkeverékkel összeállíthatod, így minden évszakban szezonális lehet.

Ezúttal egy csirkemellfalatokkal feldobott, vegyes zöldségekkel sült egytepsis receptet mutatunk, amelybe édesburgonya, sárgarépa, cukkini és lila hagyma is kerül.

Egytepsis csirkefalatok

egytepsis-csirkefalatok

Hozzávalók 4 főre

  • 500 g csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 1 db édesburgonya (nagy)
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db krumpli
  • 6 db csiperkegomba
  • 2 tk.
  • ízlés szerint bors
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 100 ml olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucoljuk, illetve tisztítsuk meg. A krumplikat vágjuk fel hasábokra. A hagymát vágjuk 4- vagy 6-felé. A cukkinit karikázzuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. A sárgarépát vágjuk 4-6 darabra. A gombákat mossuk meg és csepegtessük le, ezután negyedeljük fel őket. 

A csirkemelleket vágjuk kisebb kockákra.

Egy nagy tepsibe szórjuk bele a feldarabolt zöldségeket és a csirkét is.

Ezután adjuk hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat, majd kézzel alaposan keverjük össze a zöldségeket és a húst.

190 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig.

A végén kapcsolhatunk rá grillfokozatot is, hogy a zöldségek még pirultabbak legyenek.

A kész fogást rögtön tálalhatjuk is.

Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon